Acum citesti
FlyFit monitorizează activităţile sportive de pe gleznă

FlyFit_closeup-600x400Piaţa monitoarelor pentru activităţi fizice este foarte bogată, dar foarte puţine sunt adaptate nevoilor cicliştilor. FlyFit se adaptează perfect ciclismului cu o soluţie ingenioasă: brăţara cu senzorul se montează deasupra gleznei, de unde poate înregistra şi descifra mişcarea piciorului. Această poziţionare ingenioasă permite pe lângă monitorizarea activităţilor şi mişcărilor zilnice din timpul zilei şi a somnului şi înregistrarea de activităţi specifice cum ar fi ciclismul, alergarea sau chiar şi înotul. FlyFit se conectează cu o aplicaţie foarte bună pentru smartphone şi oferă una dintre cele mai complete soluţii de monitorizare de pe piaţă.

FlyFit_ankle-fit-600x399FlyFit se doreşte a fi dispozitivul unic capabil să înregistreze toate tipurile de activitate, acest lucru fiind posibil prin combinarea unui senzor de mişcare relativ simplu cu o aplicaţie performantă de vizualizare şi analizare a datelor. FlyFit are un panou cu LED-uri unde se pot vizualiza principalele sale funcţii ce ţin de activităţi ca şi mersul, alergatul, ciclismul, urcarea scărilor şi înotul, dar şi durata şi calitatea somnului. Poziţionarea pe gleznă permite şi urmărirea de activităţi staţionare cum ar fi pedalatul pe trainer.

FlyFit_detailed-look-600x399FlyFit a fost dezvoltat în urma unei campanii Kickstarter de succes anul trecut. La un preţ de 170 USD plus 25 USD transportul este o concurenţă serioasă a produselor gen FitBit, dar îi lipsesc funcţiile de monitorizare GPS şi de puls pe care le au produsele concurente mult mai scumpe.

FlyFit_gesture-movement-600x400Prin monitorizarea mişcării picioarelor în comparaţie cu cea a mâinilor, FlyBit este capabil să recunoască o gamă largă de activităţi. Este impermeabil şi are şi memorie internă care păstrează datele pentru o descărcare ulterioară. Este printre puţinele produse ce pot monitoriza complet activităţi complexe cum ar fi înotul, ciclismul şi alergarea.

Brăţara propriuzisă este confecţionată din silicon şi este disponibilă în 5 culori, senzorul fiind demontabil. Senzorul este complet etanş şi integrează 4 LED-uri care dau informaţii despre starea de funcţionare fără să consume curent semnificativ. Acumulatorul Li-ion are o autonomie de 5-7 zile în mod standby sau 8 ore în mod de citire a datelor şi sincronizare în timp real cu telefonul.

FlyFit_app-interface-297x297Transmisia datelor se face prin Bluetooth 4.0 către un dispozitiv ce rulează o aplicaţie de iOS sau Android care înregistrează datele în timp real şi oferă şi statistici, analize detaliate şi informaţii despre calitatea somnului. Aplicaţia permite şi competiţia cu timpii proprii sau ai altora pe acelaşi traseu. Cu ajutorul datelor GPS d ela telefon, aplicaţia oferă şi informaţii de poziţionare pe hartă şi date pentru ciclism.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − ten =