Acum citesti
Foaie ovală 30T cu BCD 104 compatibila Eagle de la AbsoluteBlack

absoluteblack_30t_104bcd_oval_chainring2Foile ovale sunt din ce în ce mai apreciate, chiar şi de amatorii care nu pedalează foarte rotund şi găsesc un sprijin important în distribuţia echilibrată a forţei pe toată rotaţia. Problema însă la sistemele 1x este că pentru multă lume o foaie de 34 sau chiar de 32 este prea mare, iar foile de 30 sunt complicat de construit ovale, mai ales pentru prinderea clasică cu 4 şuruburi, deoarece două dintre găurile de prindere se suprapun cu zona dinţilor, astfel că în general foi mici şi ovale au fost disponibile doar pentru angrenajele cu sistem direct mount (gen SRAM).

absoluteblack_30t_104bcd_oval_chainring1Astfel, proiectarea şi execuţia unei foi ovale mai mici de 32 de dinţi nu e uşoară şi necesită nişte adaptări destul de complicate, fiind imposibilă folosirea şuruburilor standard M8. AbsolteBLACK au testat sistemul timp de 7 luni înainte de a-l lansa pe piaţă.

absoluteblack_30t_104bcd_oval_chainring3S-a ales folosirea a două şuruburi mai subţiri M5, asemănătoare cu cele folosite la prindearea discurilor de frână, împreună cu nişte distanţiere excentrice.

absoluteblack_30t_104bcd_oval_chainring4S-a reuşit astfel crearea spaţiului necesar pentru lanţ, ovalitatea foilor fiind identică celorlalte modele ale companiei, deci noua foaie se va simţi la fel la pedalat.

Greutatea este de 36 g pentru foaie şi de 7 g pentru restul sistemului de prindere (două şuruburi M8, două şuruburi M5 şi două distanţiere). Preţul anunţat este de 64.50 Euro.

 

În plus, AbsoluteBLACK au anunţat oficial că toată gama lor de foi 1x de tip narrow wide sunt compatibile şi cu noul sistem 1×12 SRAM Eagle!

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 20 =