Acum citesti
Furcă Upside-Down de la X-Fusion pentru 2015

Înainte ca RockShox să anunțe oficial noua furcă RS-1, cu construcție upside-down, cei de la X-Fusion prezentau un prototip al unei furci cu o construcție asemănătoare. Fără doar și poate, acesta este anul furcilor upside-down. Paul Turner, care a dezvoltat acest produs și a lucrat până de curând la RockShox, a declarat că toate furcile pentru Motocross au acest tip de construcție și are multiple avantaje chiar și pentru biciclete, de aici nevoia de a lansa noua X-Fusion Revel.

x_fusion_revel_1

Trecând peste aspect, care este desigur subiectiv, noua furcă promite o rigiditate mai bună decât a unei furci clasice dar și o distribuție a maselor mai bună. Revel este disponibilă pentru bicicletele cu roți de 27.5 și 29 de inch, iar primul model va putea fi utilizat și pentru bicicletele cu roți de 26 de inch.

x_fusion_revel_2

Cursa este de 160 de mm pentru modelul 27.5, pe când cea dedicată bicicletelor 29er, va avea o cursă de 140 mm. Cântărind 2.040 de grame inclusiv axul de 20mm, aceasta este foarte competitivă comparată cu furci similare cu o construcție clasică, cel puțin în ceea ce privește greutatea. În ceea ce privește reglajele, Revel oferă numeroase variante: Rebound, Low- și High Speed compression cât și două camere separate de aer. Pentru protejarea brațelor inferioare, adică cele care culisează, este disponibilă o protecție construită din carbon, care va trebui însă achiziționată, prețul nefiind precizat.

x_fusion_revel_3

În orice caz, cunoaștem prețul pentru Europa: 1.500 de euro ne vor cere cei de la X-Fusion pentru ultima tehnologie în materie de furci pentru enduro.

x_fusion_revel_4

via X-Fusion

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 2 =