Acum citesti
Acțiune împotriva șoferilor care parchează pe pistele de biciclete, în Cluj-Napoca

Îi cunoaștem prea bine. Atât jargonul, cât și argoul urban au tone de denumiri pentru ei, dar cel mai frecvent sunt cunoscuți sub numele de „nesimțiți”. Șoferul cu carențe în ale bunului simț, însă cu o capacitate formidabilă de identifica scuze pentru parcatul pe pista pentru biciclete (sau în orice alt loc unde nu îi este permis), este prezent în orice loc din țară. Doar că în unele locuri a început să se ia atitudine împotriva acestor concitadini, cum ar fi la Cluj-Napoca, unde Clubul de Cicloturism Napoca lansează o campanie de descurajare a acestor practici.

ccn

Prin aceasta campanie, desfășurată și în anii trecuți, Clubul încearcă să compenseze, măcar parțial, insuficiența implicării adecvate pe acest subiect a autorităților abilitate să aplice legislația rutieră, și anume Poliția Rutieră și Poliția Locală, datoare să impună respectarea normelor legale. Deși au făcut progrese, autoritățile din păcate depun eforturi care în continuare sunt mult prea reduse față de amploarea și gravitatea fenomenului de blocare cu mașini a pistelor de biciclete, deși pentru această practică legea prevede interdicție expresă și sancțiuni.

Autocolantele au textul principal „Staționati ilegal pe o pistă de biciclete!/Acum ați primit o atenționare amabilă. Data viitoare poate fi accidentat un biciclist, puteți plăti amenda sau să se ridice mașina!” și imaginea grafică simbolică a unui autoturism care ocupă o pistă de biciclete și un biciclist care circulă pe pistă și a trebuit să treacă, metaforic, peste capota mașinii oprite ilegal.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − four =