Acum citesti
Alberto Contador, doi ani suspendare

Și a sosit și mult-așteptatul verdict în cazul de dopaj în care a fost investigat rutierul spaniol Alberto Contador. Astfel, ibericului i se vor retrage toate rezultatele obținute din 201 până în prezent, printre care și Turul Franței din acel an, care va reveni lui Andy Schleck și Turul Italiei 2011, care îi revine lui Michele Scarponi. Suspendarea de doi ani se va aplica retroactiv, ceea ce înseamnă că începând cu data de 5 august a acestui an, Contador va putea participa din nou la competiții oficiale.

Această decizie vine după o epopee demnă de o cauză nobilă. Totul a început în 30 septembrie 2010, când a fost anunțat rezultatul unui test efectut în iulie al acelui, în timpul Turului Franței, test în cadrul căruia Contador a fost depistat pozitiv cu clenbuterol. De atunci și până acum, au existat doar amânări și tergiversări ale procesului derulat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussanne.

Alberto Contador mai poate contesta decizia în timp de 30 de zile. Cu toate acestea, nu se știe care va fi reacția ibericului. El declarase anterior că se va retrage din sport în cazul în care va fi suspendat.

Spaniolul este al doilea rutier din istorie care pierde Turul Franței la masa verde, după ce Floyd Landis a avut aceeași soartă în 2006, fiind testat pozitiv cu testosteron.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + twelve =