Acum citesti
Antrenamentul pe home-trainer devenit joc multiplayer

Ia-ți adio de la sesiunile de antrenament pe home-trainer când, în cel mai bun caz, te uitai la televizor ca să nu mori de plictiseală. Zwift schimbă puțintel regulile jocului și aplică o idee la îndemână, dar ignorată până acum în ceea ce privește aceste dispozitive: permite conectarea mai multor persoane care fac antrenamente virtuale într-un joc online multiplayer.

zwift_1

Până acum au existat diverse companii producătoare de home-trainer-e care ofereau și un soft ce permitea legarea dispozitivului de televizor și de o unitate de DVD/computer, dar și parcurgerea diferitelor ture în cadrul unor competiții virtuale off-line sau a unor simple antrenamente. Practic, aveai în fața ta un anumit traseu, iar rezistențele trainer-ului se modificau conform profilului său, oferind o experiență ceva mai dinamică decât banalul dat la pedale fără a te mișca de pe loc.

Ei bine, Zwift, o companie nou-apărută, s-a gândit să facă posibilă interconectarea celor care folosesc home-trainer-ele cu soft de antrenament prin intermediul internetului, într-un fel de joc în rețea, între jucători adevărați și nu jucători-automați ai soft-ului. Practic, Zwift intenționează să introducă ceea ce s-ar putea numi competițiile online, sau măcar turele de antrenament virtuale, ceea ce s-ar putea dovedi salutar pentru cei plictisiți de pedalat pe home trainer și atât. Momentan, soft-ul nu este lansat oficial, dar te poți înscrie pe site-ul Zwift pentru a te afla printre cei 1.000 de utilizatori care vor putea să acceseze versiunea beta a sa, iar aplicația e disponibilă și pentru telefoanele mobile.

zwift

Aplicația Zwift pare destul de simplu de instalat și operat, fiind nevoie doar de descărcarea și instalarea sa, înregistrarea ca utilizator și de restul se ocupă programul, atâta vreme cât trainer-ul tău este compatibil ANT+. Dezvoltatorii acesteia spun că efortul pe care îl depui pe trainer este convertit automat în viteză de către un algoritm propriu și că acesta respectă fidel dificultățile ridicate de urcări sau vânt de față. Totuși, mai rămân anumite întrebări de răspuns, printre care cele legate de compatibilitate (cu ce modele anume de trainer se potrivește programul Zwift), cum se va dovedi experiența propriu-zisă de joc, ce probleme vor apărea și dacă se vor putea organiza și competiții și în ce condiții. Și acestea sunt doar dilemele la care ne-am gândit noi…

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × two =