Acum citesti
Azi începe Giro del Trentino

Adevăratul învingător al ediției din acest an a Giro del Trentino s-ar putea dovedi a fi evenimentul însuși. Cursa de 4 zile care începe astăzi va beneficia de participarea unor nume grele ale sportului cu pedale, mulțumită efortului depus de organizatorul ei, GS Alto Garda. Mai mult, Giro del Trentino va fi un cursa care marchează trecerea de la sezonul clasicelor de o zi la cel al curselor pe etape.

Pentru că Turul Italiei bate la ușă, atât specialiști ai pavatelor ca Allesandro Ballan, cât și rutieri de mari tururi ca Ivan Basso vor fi prezenți în Trentino. În total, întrecerea va aduce la startul ei 4 câștigători ai Giro: Ivan Basso, Danilo DiLuca, Damiano Cunego și Michele Scarponi, dar și sportivi cu pretenții pentru primul mare tur al anului: Roman Kreuziger, Pierre Roland, John Gadret sau Jose Rujano.

Giro del Trentino va fi eveniment de amploare având echipe participante din Europa, dar și China sau Canada. Totodată, va fi și o provocare importantă, cățărări ca Punta Veleno sau Passo Pordoi decizând cine va purta titlul de câștigător al cursei. Nici contratimpul pe echipe nu este de neglijat, distanța scurtă a acestuia forțând formațiile să nu facă niciun pas greșit.

Programul complet al cursei arată astfel:

  • Etapa I, contratimp pe echipe, Riva del Garda-Arco, 17 aprilie
  • Etapa a-II-a, Mori – Sant’Orsola Terme/Val dei Mòcheni, 18 aprilie
  • Etapa a-III-a, Pergine/Coop Piccoli Frutti – Brenzone/Punta Veleno, 19 aprilie
  • Etapa a-IV-a, Castelletto di Brenzone – Passo Pordoi/Val di Fassa, 20 aprilie
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × five =