Acum citesti
CFR Călători sistează transportul bicicletelor în trenuri

CFR Călători anunță că începând cu luna noiembrie 2018, va sista transportul bicicletelor în trenuri. Trenurile în care mai este permis transportul bicicletelor normale (nepliabile) sunt IR-1623 și IR-1646 pe ruta București – Brașov și retur și IR-1665 și IR-1660 pe ruta București – Iași și retur, care au în alcătuire vagoane seria 8496. Pentru aceste trenuri se emit bilete speciale pentru bicicletă. Pentru restul trenurilor CFR Călători din România este permis transportul doar al bicicletelor pliabile.

Foto sbb.ch

Decizia vine în urma amenzii ANPC prin care unii călători au reclamat faptul că au fost incomodați de biciclete în unele trenuri. ANPC a precizat că se vor emite și alte amenzi dacă CFR Călători va continua să emită bilete de bicicletă pentru trenuri ce nu au rastel omologat.

Într-o postare pe Facebook, Asociația Adevărații Veloprieteni vine cu precizări privind acest subiect. Se mai spune că toate vagoanele care acum se află la reparații sau vor fi achiziționate în viitor, vor avea din construcție locuri pentru biciclete normale (nepliabile).

Este clarificat și care va fi statutul bicicletelor „demontabile” respectiv „pliabile”. Este precizat că în maxim o săptămână de la publicarea deciziei de sistare, CFR Călători va modifica regulamentul, introducând termenii „demontată” și/sau „pliată”. Cu alte cuvinte, cu bicicleta demontată va fi voie în tren și la fel cu bicicleta pliată.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + ten =