Acum citesti
CicloMoșul vizitează Cluj-Napoca în 8 decembrie

Oamenii de la Clujul Pedalează intră în febra Sărbătorilor așa cum știu ei mai bine și readuc CicloMoșul pe străzile urbei ardelene. A început în 2011, cu câțiva prieteni, pasionați de bicicletă și iubitori ai atmosferei de sărbătoare, care au pedalat, în ritmul fulgilor de nea, pe străzile Clujului costumați, atât ei cât și bicicletele lor, în Moși Crăciuni, Reni și Crăciunițe. Ideea a fost de a introduce spiritul Crăciunului și a aduce câte un zâmbet „fermecat”, greu de smuls în zilele noastre, de pe chipurile oamenilor și mai ales a copiilor. Și a mers. Au colindat, au împărțit dulciuri și mici cadouri celor cu care au interacționat, valoarea simbolică a gestului fiind inimaginabilă.

ciclomos

Levente Kertesz, „maestrul de ceremonii” al Clujul Pedalează, amintește: „Între timp, cu fiecare ediție, am crescut, datorită celor care s-au implicat în proiectul nostru, a voluntarilor și a partenerilor care ne-au ajutat să transformăm acest eveniment într-o inițiativă de ajutorare a copiilor cu abilități speciale, a copiilor orfani sau a celor proveniți din familii prea sărace, care nu reușesc să aducă zâmbetul pe buzele acestor copii, nici măcar în perioada sfântă a Crăciunului. Sfârșitul anului aduce, de obicei, în sufletele noastre iubire, bucurie, magie divină și generozitate. Astfel, măcar acum, când toți copii primesc cadouri de Crăciun, să fim mai buni, mai darnici și solidari în inițiativa de a lumina suflete inocente, oricum prea apăsate de condiția umană în care se află.”

Întâlnirea va avea loc duminică, 8 decembrie 2013, orele 17:00. Itinerariul CicloMoșilor va fi P-ța. Unirii, îmbrăcați în Moș Crăciun sau alte personaje din Laponia, B-dul. Erolilor – P-ța. Avram Iancu – Calea Dorobanților (vizitarea liceelor pentru Deficiență de Vedere și Auz) – B-dul. 21 Decembrie 1989 – str. Cuza Vodă – P-ța Mihai Viteazu – str. Emil Racoviță – str. Gruia (vizitarea Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficiență de Auz Kozmutza Florea) – str. Rahova – Str. Rosetti – str. Eremia Grigorescu – str. Donath – b-dul. 1 Decembrie 1918 – Calea Florești. Sosirea va avea loc în Centrul Comercial Polus Center.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × five =