Acum citesti
CivicAlert este actualizată şi a devenit mai bună pentru biciclişti

CivicAlert este aplicaţia destinată telefoanelor smart cu ajutorul căreia ne putem exercita dreptul şi spiritul civic la ordine şi curăţenie în oraşul nostru. Am povestit deja despre ce ştie să facă şi dacă la un moment dat începusem să ne pierdem speranţa, pentru că tot trimiteam sesizări însă nimic concret nu se întâmpla, recent am început să primim pe mail răspunsuri oficiale de la autorităţile cu care Asociaţia CivicAlert menţine o relaţie constantă de comunicare.

civicalert biciclisti

În răspunsurile primite la sesizările noastre soluţia nu a fost tot timpul pozitivă. În unele eram informaţi că „evenimentul semnalat a avut loc anterior trimiterii sesizării” şi din acest motiv nu a mai existat posibilitatea unei masuri directe. Pe de altă parte cu ocazia altor răspunsuri ni se spunea că s-au aplicat sancţiuni contravenţionale sau că „locaţia este inclusă în itinerariul de patrulare al echipajelor de Poliţie Locală (…) zilnic fiind luate măsuri de sancţionare contravenţională”.

Recent aplicaţia a fost îmbunătăţită existând acum o secţiune specială adresată bicicliştilor care pot semnala direct: pistă blocată, pistă deteriorată, semnalizare greşită, semnalizare deteriorată sau alt subiect. În plus, tot în legătură cu modul sănătos de viaţă al cicliştilor şi sportivilor, CivicAlert ne-a transmis că urmează a se adăuga în aplicaţie şi posibilitatea sesizării fumatului în spatiile publice.

Aplicaţia CivicAlert poate fi folosită în toată ţara, în orice oraş cât şi în afara localităţilor, în natură. Vă încurajăm să vă instalaţi pe telefon această aplicaţie şi să vă implicaţi activ la “deznesimţirea” României. Cu cât mai multe sesizări cu atât mai multe statistici folositoare şi remedieri de situaţie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + thirteen =