Acum citesti
Cu ebike-ul la Absa Cape Epic 2017

Maratonul mtb pe etape Absa Cape Epic din Africa de Sud este ceva mare. Un eveniment de nivel mondial la care participă cei mai buni cicliști din lume. Nu știm dacă este „cel mai greu maraton mtb din lume”, ar mai fi ceva exotic tot cu 8 etape prin Australia, și nici dacă este „Turul Franței al offroad-ului”, asa cum este considerat de multi participanți de top, însă Cape Epic este cu siguranță cel mai mediatizat. A ajuns la un nivel de promovare fără precedent pe care nu-l vezi nici la Turul Franței amintit mai sus.

Și pentru a merge un pas mai departe, pentru ediția 2017 organizatorii au pus la cale o surpriză pentru cei care urmăresc online concursul. Filmare live, 360 grade, direct din primele rânduri ale concurenților. Ok, poți spune că nu e așa noutate, că plutonul poate fi urmărit și cu o motocicletă. Dar ce faci când ajungi pe potecile unde doar concurenții au loc? Doar trebuie să îi vedem la treabă și acolo!

Spre exemplu…

Dar ce legătura au toate astea cu bicicleta electrică? Păi cum ar putea cineva să țină pasul cu liderii, chiar dacă respectivul este fost campion. Doar pe o bicicletă electrică, asistat nu doar de motorul electric ci și de istoricul său, experiența și condiția fizică bună.

Thomas Dietsch alearga pe electrica sa, sa-i prinda pe lideri in timpul Prologului de la Absa Cape Epic 2017. Foto Mark Sampson/Cape Epic/SPORTZPICS

Anul acesta Thomas Dietsch și Stefan Sahm ne-au luat alături de ei și ne-au introdus direct între cei mai buni cicliști din concurs. Pentru că aveau instalat pe ei o mulțime de accesorii și echipament video cântărind kilograme bune, ei au pedalat în ritmul celor mai buni din cursă pe un mtb electric. Este vorba de Bulls E-STREAM EVO FS.

Bicicleta este deosebită mai ales datorită acumulatorului integrat în țeava downtube a cadrului. În felul acesta mtb-ul nu mai arată atât de „electric” și în plus obține o distribuire mai bună a greutății, centrul de greutate fiind acum mai bine amplasat. Toate acestea permit o manevrabilitate mai bună a bicicletei.

Transmisiile în direct, miniaturizarea electronicelor și dezvoltarea tehnologiei electrice la biciclete, ne permit azi să fim mult mai aproape de sportul pe care-l iubim și alături de sportivii pe care îi admiram.

Stefan Sahm urmarind-i pe electrica sa, pe Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy in timpul etapei 2 din Absa Cape Epic 2017. Foto Ewald Sadie/Cape Epic/SPORTZPICS

La Absa Cape Epic 2017 i-am urmărit zilnic pe concurenți fiind imersați în rândul lor prin clipurile filmate în direct în timpul concursului. Și poate cele mai interesante au fost filmările 360 unde poți chiar tu să controlezi cu mousul direcția în care privești.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − 3 =