Acum citesti
Cycling Romania continuă documentarea Traseului Dunării în 2014

Cycling Romania propune același tur de excepție, cu bicicleta pe Traseul Dunării, cu scopul de a cerceta potențialul cicloturistic pe care ruta de-a lungul marelui fluviu îl are. Dacă anul trecut a fost luat la bani mărunți segmentul Naidăș – Călărași, în lungime de circa 850 de kilometri, la toamnă, următoare expediția continuă de unde s-a oprit pentru a se încheia la Tulcea.

turul_dunarii_2014

Expediția va fi alcătuită dintr-un grup mixt de 24 de susţinători ai cicloturismului ce va acoperi o distanţă de 600 de kilometri pe bicicletă, de-a lungul Dunării, plus trasee adiacente. Itinerariul va fi cuprins între Călărași şi Tulcea, pe malul Dunării şi prin Dobrogea, estimând atingerea unei medii de 50 km/zi pe bicicletă.

Obiectivul principal este cel de a cunoaște mai bine această regiune culturală deosebit de variată și de a inventaria obiectivele turistice găsite pe traseu. Participanții vor urmări puncte de interes precum monumente istorice, zone cu peisaje deosebite, gospodării ale localnicilor, locuri de cazare, restaurante sau pur și simplu oameni primitori de-ai locului care au mereu istorisiri captivante de împărtășit. Toate datele vor fi centralizate, prelucrate și prezentate pe un website de tip portal național (în lucru), astfel încât orice turist român sau străin să le poată folosi. Perioada de desfășurare a turului va fi 01.09 – 14.09.2014

În cadrul Turul Dunării 2013, Cycling Romania a reuşit să asigure:

  • cazarea pe durata celor 16 zile de proiect. În anumite nopți s-a dormit la cort.
  • mic dejun + cină, în fiecare zi și sandwich-uri + energizante pentru drum
  • training pentru investigarea traseului (planificare, metode folosite, centralizarea datelor)
  • asistență tehnică, asistență medicală și însoțire auto

În acest moment, procesul de obţinere a sponsorizărilor si finanţărilor este în plină desfăşurare. Organizatorii declară că au speranţe mari pentru TD 2014, dar totuşi, există posibilitatea ca participanții să acopere singuri o parte din costurile de transport, masă, cazare.

Cerințe din partea participanților:

  • responsabilitate și implicare 100%
  • propriul echipament pentru tur (bicicletă, îmbrăcăminte ciclism + schimburi, izopren + sac de dormit, piese de schimb, trusă unelte, cască de protecție – obligatoriu, far față și spate, vestă reflectorizantă, pelerină de ploaie, ochelari de soare, cremă de protecție solară, cremă anti-insecte). Va exista minim un cort la trei persoane.
  • transportul la punctul de start și de la punctul de finiș (vom organiza grupuri care se vor deplasa cu microbuz sau tren)
  • transportul propriului echipament

Timpul estimativ pentru completarea formularului de înscriere este de aproximativ 30 de minute. Termen limită pentru înscrieri – 27 ianuarie 2014. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + 4 =