Acum citesti
D-Fix: roata se dă jos, pinioanele rămân

Jan Deckx este un nume care pentru moment nu spune prea multe, dar grație invenției sale pentru care caută finanțare, s-ar putea să îl auzim mai des. Numită D-Fix, aceasta este un butuc de spate modificat substanțial astfel încât roata să se poată scoate din cadru, în timp ce pinioanele și caseta pe care se află să rămână în loc.

dfix

Belgianul susține că invenția sa are mai multe utilizări practice, cum ar fi faptul că la transport, când bicicletei i se scot roțile, lanțul nu mai atârnă, sau că atunci când trebuie scoasă roata de spate, de exemplu în cazul unei pene de cauciuc, poți evita complet neplăcutul proces de mâzgălire pe mâini cu lubrifiantul de pe lanț și pinioane. De asemenea, în această ultimă situație nici nu mai trebuie să cobori schimbătorul pe pinionul cel mai mic pentru a scoate roata facil.

Momentan, proiectul lui Deckx se află în căutare de susținători, costurile estimate de acesta pentru continuarea cercetării, testare și producția de serie atingând 100.000 de euro. Pentru donații, dar și pentru informații suplimentare puteți consulta pagina sa de Indiegogo.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − five =