Acum citesti
Deva se bucură de un traseu special pentru mountainbiking

Un tânăr din Deva a reușit prin forțe proprii să obțină aprobarea necesară realizării primului traseu de biciclete prin pădure din județ, relatează publicația Hunedoara Liberă.ro. Bicicliștii doritori de senzații tari și adrenalină vor avea la dipoziție într-o lună de zile un traseu Mountain Bike (MTB) de aproximativ 10 km, amenajat în pădurea Bejan din Deva.

deva_mtb

Cel care a reușit să facă acest lucru posibil este Manolin Mița, un tânăr din Deva, a cărui pasiune pentru sportul pe două roți s-a transformat într-un proiect extrem de îndrăzneț și provocator. De meserie tehnician dentar, Manolin este un mare amator de trasee pe bicicletă, iar în ultimii trei ani, de când acest gen de mișcare în aer liber face parte din viața lui, a ajuns să cunoască pădurile din împrejurimile Devei și nu numai. Cu toate acestea, ideea realizării primului traseu prin pădure pentru bicicliști i-a venit de curând. “Am fost în vizită la niște prieteni din Lugoj, care cu asta se ocupă, realizează trasee prin pădure, mi-a plăcut foarte tare ce am văzut acolo și mi-am propus să fac și eu același lucru la noi în oraș.” Întors acasă, deveanul a demarat proiectul prin înaintarea unei cereri către Direcția de Protecție a Mediului, în care cerea aprobarea realizării unui traseu pentru biciclete în pădurea Bejan din Deva. Răspunsul  autorității locale a fost unul pozitiv, astfel că primul pas și cel mai important a fost trecut. “Am primit aprobare pentru marcarea traseului, dar numai pe aleile deja existente deoarece pădurea Bejan este arie protejată”, spune tânărul devean. Imediat după aprobarea oficială, Manolin s-a pus pe treabă pentru că vremea numai bună pentru acest sport bate la ușă și nu e timp de pierdut. “Imaginează-ți că săptămâna trecută am cărat pe umăr o grindă lungă de 2 metri, în spate un ghiozdan cu scule și în mână un braț de țăruși. Am muncit două ore și m-am simțit extraordinar.”

Sursa: hunedoaraliberă.ro

 

Vezi Comentarii (6)
  • Sunt asteptati toti iubitorii de mountainbiking, sa se bucure alaturi de noi, de libertatea pedalarii intr-o padure foarte batrana. Speram la cat mai multi musafiri!

  • Felicitari ,zilele trecute am facut traseul (de si nu stiam , doar cand am ajuns si am gasit acele indicatoare) si este chiar super . Mersi , buna idee si initiativa .

  • Felicitari , si eu am „patit” la fel , nu a-mi venea sa cred ca in sfarsit si la noi in oras , tara se fac asa ceva . Este un inceput extrem de timid dar e bine , este chiar f bine ! Multumim ! Mai vrem – mai vrem !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 1 =