Acum citesti
Doi sportivi ignoră suspendarea dictată de FRC

Sfârșitul lui noiembrie 2012 a fost perioada uneia dintre cele mai comentate și contestate decizii din ciclismul românesc, din ultimii ani cel puțin. Atunci, nu mai puțin de 11 sportivi au primit o suspendare din partea Federației Române de Ciclism pentru participarea la competiții care nu au acceptul acestui for. Acum, când mai este puțin peste o lună până la prima cursă de mountain bike din 2013, Argeș Winter Race, se va vedea cu adevărat câți sportivi țin cont de această suspendare, căci deja două nume de pe respectiva listă i-au anunțat prezența la Pitești.

Este vorba despre Andrei Răcășan și Mihail Rusu, care au oferit și o câteva cuvinte de lămurire cu privire la decizia lor.

Mihail Rusu: “Sunt ciclist profesionist de șosea încă de la vârsta de 16 ani. Tot ce avea atunci legătură cu ciclismul avea implicit legătura cu Federația Română de Ciclism. Eram foarte fericit că pot să alerg la competiții, să învăț, să evoluez. Această auto-mulțumire a fost pentru mine mult timp suficientă. Între timp am crescut, nu mai am 16 ani și în momentul de față constat că, dacă ar fi să ma supun deciziilor FRC, nu aș putea să fiu nici măcar pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Premiile sunt și mici și puține și calendarul competițional este sărac, mult prea sărac. Insatisfacția financiară mi-a îndreptat, de nevoie, atenția către ciclismul montan, către competițiile de mountain bike, organizate de mediul privat. Aici rezultatele mele sunt mult mai bine recompensate și mă simt motivat să merg mai departe.”

Andrei Răcășan: “M-am legitimat pentru că am dorit să fac pasul de la sportiv recreațional la cel licențiat și chiar profesionist. Deocamdată, FRC este singurul for prin care am putut face acest pas, iar faptul că dictează interdiciții de participare nu mă ajută cu nimic pe mine, ca sportiv. Refuzul de a mă supune regulamentului Federației este modul meu de a-mi manifesta nemulțumirea privind calitatea evenimentelor la care aceștia sunt organizatori sau co-organizatori. Mă refer aici la multe lucruri, de la premii, care sunt puține și mici, până la implicarea propriu-zisă a staff-ului. Vreau cronometrare profesionistă, marcaj impecabil pe traseele de concurs și alte aspecte care lipsesc la ei și pe care le găsesc la majoritatea competițiilor private.”

Foto: Dan Mazilu, Dragos Constantin

Vezi Comentarii (14)
  • Nici eu nu voi participa la aceasta cursa doar pt ca nu vreau eu, nu are legătura cu Federatia. Poate si ceilalți sportivi care nu vor participa , vor avea alte motive … Eu așa am hotărât ca nu voi mai alerga la nicio ediție a cursei din Argeș.

  • Din cate inteleg majoritatea sportivilor nu dau 3 lei pe aceasta licenta sau pe concursurile federatiei mai ales cand participa cu sula in coaste. Poate sunt cativa care spera sa le pice un titlu de campion national la un concurs trist de 10 persoane Oare la ce le foloseste asta in conditii de umilinta si restrangeri?

  • Marius Petrache… mare campion… mare caracter…orgolii si ambitii prostesti care nu fac casa buna cu performanta. daca tu nu reusesti sa fi sportiv inclusiv din punct de vedere etic, macar nu mai influenta si alegerea altora. tara asta si in mod particular ciclismul are nevoie de SPORTIVI, nu de neghina. fi sportiv, sau lasa-ne cu „interventiile” tale particulare si publice

  • Marius Petrache, din cate imi aduc aminte, si cred ca imi aduc bine aminte (fiind si organizator al competitiilor Arges Race), nu ai participat NICIODATA la competitiile de XC din Pitesti. Poate ai vrut sa spui de fapt ca esti de acord cu decizia FRC si nu vei participa la competitii private.

  • In primul rand ,danstoe, da-mi voie sa te corectez . Corect se scrie „sa fii,cu 2 i ”
    Referitor la orgoliile si ambitiile mele , nu cred ca esti in masura sa ma judeci avand in vedere ca nu ma cunosti sau poate ma cunosti dar eu nu te cunosc asa ca ar trebui sa te abtii de la astfel de comentarii 🙂
    Cat despre interventiile mele , nu incerc sa ifluentez pe nimeni in niciun fel. Asa cum eu am dreptul sa am pareri, ambitii si orgolii asa si ceilalti cititori au parerile lor si vreau sa cred ca ,cititorii acestui site , nu sunt influentabili pt ca as desconsidera caracterul si rationamentul acestora .
    Trebuie sa adaug ,danstoe, ca nu cunosti termenul de performanta.
    Viorel Micu , Am participat chiar anul trecut si am terminat pe locul 4 dupa ce am alerg un tur intreg pe langa bicicleta cu lantul rupt . Hotararea mea de a nu mai participa la competitiile „Arges Race” a fost motivata de comportamentul tau negativ fata de mine si accentuat prin faptul ca m-ai contactat sa particip la competitia ta din toamna dupa toate cele intamplate de parca am fi fost cei mai buni prieteni 🙂
    Revin la aceeasi concluzie : Nu ma cunosti , nu ne-am salutat si cu atat mai mult , nu am vb niciodata asa ca revizuiti-va comportamentul pt ca atata timp cat nu aveti o legatura amicala/profesionala cu mine sau cu oricine in general , nu puteti sa vb in necunostinta de cauza.

  • am hotarat sa zic pas la lectia ta gratuita de gramatica si sa nu ma apuc sa fac corecturi pe textul tau, nici de topica, nici de semantica.
    on topic, nu mai poza in moralistul impecabil, te rog. vorbesti de caracter si ratiune, deci trebuie ca stii la ce ma refer. nu e musai sa te cunosc personal ca sa-ti cunosc gafele publice.
    nu imi place tonul discutiei si cred ca, daca vom continua in acest fel, nu are nimeni de castigat. daca ai ceva constructiv de comentat pe marginea subiectului FRC, fa-o. vrem solutii pentru ciclismul romanesc, nu dispute personale. multumesc

  • Credeam ca aceste competitii sunt dedicate amatorilor.
    Daca vin tot felul de profesionisti la aceste competitii, ce motivare mai au amatorii?
    Ce sansa au ei sa ajunga pe podium concurand impotriva unor sportivi legitimati?
    Ar trebui penalizati si cei care organizeaza astfel de competitii si permit inscrierea sportivilor legitimati.

  • Din pacate , nu eu am inceput aceste dispute”personale” . Tonul acestei discutii a fost impus de catre tine. Asa cum ti-am raspuns mai sus , mi-am exprimat dorinta de a-mi motiva absenta la aceste curse dintr-un alt motiv fata de cel prezentat in articol. Una dintre „gafele mele publice ” este chiar aceasta conversatie ,coborandu-ma la nivelul tau.
    Nu ai cum sa vrei solutii pentru ciclismul romanesc cand tu probabil ai inceput sa te dai cu bicicleta de cativa ani doar. Corecteaza-ma daca gresesc si enumera-mi atributiile tale fata de ciclismul romanesc.
    Florin Angelescu : Raspunsurile intrebarilor tale le poti primi de la alti ciclisti amatori.

  • Marius Petrache, faci cum faci si comentezi tot offtopic. esti bun pe picioare, adevarat, dar constat cu regret ca mai tare esti in gura. prima ta postare m-a iritat. puteai s-o pastrezi pentru tine, pentru ca nu e nici macar interesanta, cu atat mai putin constructiva.
    oferi in continuare raspunsuri evazive cu trimiteri la altii si jignesti la persoana. poate te dezamagesc, insa nu-ti voi raspunde cu aceeasi moneda.
    repet, daca poti contribui util in aceasta problema, lumineaza-ne cu intelepciunea ta, de-acolo, de sus, daca nu, da-i cu capu-n alta parte.

    Florin Angelescu : consider ca prezenta legitimatilor la o competitie e bine-venita pentru toata lumea. peersonal, mi-ar placea sa-i urmaresc si de pe margine, ca spectator, dar si din interior pedaland in concurs. nu vad de ce ar deranja daca li s-ar face categorie separata, de elite/legitimati?!

  • Marius! Respectele mele sincere, pentru că te-ai născut cu creier si nu gelatina, lasă nevertebratele inapte să comenteze, doar curbele o fac doar pentru bani! Rect(e) dan stroe!Felicitări încă o dată!

  • Nu te duce gelatina să comentezi! O să am o surpriză pt. unii ca tine, ce umblă cu dildo in loc de şa la bicicletã! Pârâcioase mici ce sunte-ţi! Îţi baţi joc de toţi care nu merg la unison cu caracterul infect şi interesele meschine de care faci dovadã! Unde eşti tu Ţepeş Doamne!!!….

  • Cu riscul de a va strica cheful, va trebui sa va rog sa incetati cu epitetele si binecuvantarile adresate reciproc. Daca mai exista reprosuri de facut, vor trebui enuntate intr-un ton respectuos si fara a intrece limitele unei conversatii civilizate. Multumesc.