Acum citesti
Horia Niţu pictează o bicicletă după chipul și asemănarea lui Steve Jobs

Figura deopotrivă controversată și emblematică a lui Steve Jobs a influențat mult mai mult decât industria electronică și a tehnologiei informației. De fapt, este foarte probabil ca prin munca sa și a celor din jurul său, Jobs să fi făcut puntea dintre utilitatea acestor produse și devenirea lor ca obiect de modă sau chiar cult. Și vorbind de lifestyle, iată că moștenirea sa l-a inspirat pe un artist grafic român să vopsească o bicicletă care să evoce contribuția și influența lui Jobs în viețile noastre.

fotoHoriaNitu_0223

Cu Horia Nițu am mai stat de vorbă, când ne-a povestit pe larg despre ocupația și în același timp pasiunea sa. „Această bicicletă am pictat-o pe baza teme în cauză din mai multe motive, dar cele mai importante ar fi că sunt fan Apple și Steve Jobs, pe de-o parte, iar pe de alta sunt îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă ciclism”, spune Horia despre lucrarea sa.

Bicicleta dedicată lui Steve Jobs cuprinde logo-ul Apple în diferite locuri, atât pe furcă, cât și pe cadru și este rezultatul multor schițe pe hârtie. De asemenea, piesa de artă are și un omolog mai convențional, în tabloul pe pânză ce ilustrează aceeași temă. „Firește, m-am inspirat din culorile Apple și am folosit o tehnică asemănătoare cu pictura în acuarelă. Modelul nu este liniar, ci reprezintă o compoziție dinamică, una care redă ideea de viață, de mișcare, la fel cum a însemnat și ritmul rapid de inovație al Apple, dar și deplasarea pe bicicletă” adaugă artistul. Detalii despre această bicicletă pot fi găsite pe site-ul lui Horia Nițu, precum și posibilitatea de a o cumpăra.

Vezi Comentarii (2)
  • Ingenioasa dar parca prea colorata tipator asa….eu i-as fi adaugat simbolul tuturor aplicatiilor (standard) pe cadru, parca ar fi fost mult mai fain….deh asta implica multa desteritate si cunoastere cu aerograful….asa un logo poate sa-l faca oricine.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − eight =