Acum citesti
În Brașov, Lugoj și Timișoara se pedalează de Ora Pământului 2013

Doar câteva zile ne despart de Ora Pământului, când pentru 60 de minute, participanții vor opri toate aparatele care consumă energie electrică în semn de protest față de risipia resurselor energetice. Ce se va întâmpla după ce fatidica oră se va încheia nu este subiectul acestui articol, însă evenimentul este unul prielnic și pentru comunitățile de bicicliști din țară să mai demonstreze încă o dată că vehiculele motorizate nu sunt unica soluție pentru deplasare urbană.

Brașovul Pedalează invită toți bicicliștii brașoveni să participe la acțiunile organizate de Centrul de Voluntariat Brașov cu ocazia Orei Pământului, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 23 martie 2013, cu începere de la ora 19:30. Pentru aceștia este organizat un marș ce va merge de-a lungul traseului Centrul Civic – blvd. Iuliu Maniu – str. Nicolae Iorga – Aleea După Ziduri – Parcul Gheorghe Dima – str. George Barițiu – Piața Sfatului.

Și în Lugoj se stinge lumina de Ora Pământului și bicicliştii de acolo dau o tură. Pentru prima dată în istoria oraşului de pe Timiş, iluminatul public şi cel ornamental vor fi oprite timp de o oră pentru a marca „Ora Pământului”, iar prima activitate a zilei implică iubitorii de pedalat. „În seara zilei de 23 martie, înainte de a stinge luminile în oraş vom organiza o plimbare cu bicicletele. Întâlnirea se face la ora 18:30 în faţa Primărie Lugoj, iar plecarea va fi la ora 19. Este foarte important de reţinut că toţi participanţii trebuie să poarte veste reflectorizante şi lumini, astfel încât să fim feriţi de evenimente neplăcute”, a declarat Alin Roşu, unul dintre organizatorii plimbării. După plimbarea pe biciclete, de la ora 20, pe un ecran instalat în amfiteatrul în aer liber al Universităţii Drăgan vor fi proiectate mai multe imagini legate de evenimentul ciclist „Lugojul Pedalează”.

Nici Timișoara nu face opinie separată, doar că aici întâlnirea va avea loc în data de 28 martie cu plecare la ora 21:15 din Piața Operei. Coloana de bicicliști va beneficia de escorta Poliției Rutiere, iar participanții sunt rugați să aibă la ei un dispozitiv de iluminat.

Vezi Comentarii (3)
  • Si in Bucuresti se organizeaza asa ceva, insa va avea dublu sens. Legat de Primarie si benzile biciclistilor pe carosabil!
    Mai arzatoare e problema pistelor in Capitala!!!

  • corect Marius doar ca primarul nostru prefera sa dea bani pentru lucruri mult mai importante ( separatoare din plastic… pt tramvai, benzi pt persoane nevazatoare …. nici nu vreau sa mai aud suma platita pentru ceva complet inutil. RUSINE ! ! !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 11 =