Acum citesti
Numărul 13, cu noroc la medalii pentru DHS Tibiscus

În weekend-ul de foc 4-5 august 2012, sportivii de la C.S. Tibiscus au luat parte la trei competiţii de mountain bike din ţară, participarea aducând 13 medalii în palmaresul cicliştilor din echipa de profil.

În Pădurea Bucşani din judeţul Dâmboviţa s-a organizat sâmbătă, 4 august, prima ediţie a concursului de mountain bike cross-country “Zimbrăria Neagră”. Bucşani este unul din puţinele locuri în care mai putem vedea zimbri la noi în ţară. Probabil mânaţi din spate de un exemplar furios, sportivii Marius Maus Ionaşcu şi Vanessa Plumbotă, au ocupat fiecare locul I.

Cicliştilor din ţară li s-a pregătit şi duminică 5 august o competiţie de mountain bike care i-a purtat pe traseele incredibile ale Munţilor Bucegi, un eveniment destinat celor pasionaţi de munte şi sport, amatori sau sportivi de performanță – “Maratonul Bucegilor”. Traseul de aproximativ 40 de kilometri cu o diferenţă de nivel de 1000 de metri a avut startul pe platoul Lunca Padinii şi s-a întins pe ruta: Padina – Bolboci – Dichiu – Piatra Arsă – Peştera – Padina. Tura a oferit participanţilor peisaje incredibile şi numeroasele obiective: Lacul Bolboci, Şaua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsă, Babele, crucea Caraiman, Cerdacul şi Peştera. Printre cei aproape 200 de ciclişti care au încheiat cursa, gălăţeanul Marius Ionaşcu a ocupat din nou locul I la categoria sa, confirmând forma foarte bună din această vară competiţională.

Banat Mountain Bike Maraton a ajuns anul acesta la a 8-a ediţie si a fost un eveniment de masă care s-a adresat cicliştilor amatori, din ţara şi de peste hotare, desfăşurat duminică, 5 august.

Bucuria participării a fost foarte mare în timpul şi la sfârşitul concursului pentru că pe o vreme excepţională, deşi câteva grade în minus n-ar fi stricat, pe un traseu extraordinar de frumos şi bine pregătit pentru cursă, cu o amabilitate şi ospeţie demne de invidiat din partea gazdelor de la BikeAttack Reşiţa (şi colaboratorii lor), toţi cei peste 300 de sportivi români s-au regăsit în marea şi frumoasa familie a tradiţionalului concurs de la Gărâna. După seara de muzică românească dinaintea concursului, toţi participanţii au încheiat cu bine cursa care s-a întins de la Gărâna la vârful Semenic, având numai cuvinte de apreciere asupra evenimentului.

Acestor aprecieri li se alătură şi echipa „de vest” de la Tibiscus, care a plecat acasă cu cele mai multe locuri pe podium – 10, graţie sportivilor care s-au poziţionat pe locul I în cadrul mai multor categorii (Darius Radu/Timişoara, Laurenţiu Bogdănescu/Lugoj, Tiziano Balia/Lugoj, Daniel Balaure/Drobeta Tr. Severin, Ramona Covaciu/Arad), pe locul II (Zsolt Kovacs/Arad, Cristian Jidovu/Arad, Martin Speth/Arad) sau pe locul III (Raluca Zvâncă/Timişoara şi Daniel Crista/Reşiţa).

Vezi Comentariu (1)
  • Daca s-a ajuns sa se contorizeze medalia lui Maus de la Zimbrarie, unde au fost doar doi ZEI ai ciclismului, apoi e jale mare pentru Tibiscus.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + seven =