Acum citesti
O victorie cât un sezon pentru Arnaud Demare

Numărul curselor importante de ciclism din acest sezon este numărabil pe degete, iar calendarul din 2012 tocmai a rămas mai sărac cu o cursă, dar a mai fost completat cu numele unui câștigător. Arnaud Demare (Francaise Des Jeux) și-a trecut în conta prima mare victorie ca ciclist profesionist prin succesul de azi din Vattenfall Cyclassics.

Deși toată atenția este concentrată spre Turul Spaniei, sprinterii osteniți după un sezon bogat în victorii sau debutanții avizi de recunoaștere au luat startul de dimineață în cursa ce se desfășoară prin împrejurimile orașului Hamburg. Traseul competiției nu este unul fix, variind de la an la an, dar oricum ar fi, circa 250 de kilometri cu o cățărare de 15% nu sunt la îndemână chiar pentru toată lumea.

Cursa a fost în mare parte destul de liniștită, doar un număr mic de tentative de evadare fiind înregistrate. Pe rând, Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step), Ben Hermans (RadioShack-Nissan) sau Greg van Avaermat (Team BMC) au pus la încercare vigilența plutonului și pe a lui Edvald Boasson-Hagen (Team Sky), câștigătorul de anul trecut, în special. Cu toate acestea, nimic notabil nu s-a întâmplat până în ultimii kilometri ai cursei când a avut loc o căzătură ce a rearanjat cărțile victoriei. Câștig de cauză a avut, în mod suprinzător, Arnaud Demare, campion mondial U23 anul trecut și vicecampion al Franței pe șosea în acest an. Rutierul în vârstă de 21 de ani l-a redus la tăcere pe superstarul Andre Greipel (Lotto-Belisol) prin această performanță și mai pune o cărămidă serioasă în temelia a ce se prefigurează a fi o carieră de pomină.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + twenty =