Acum citesti
(P) Uniforma ciclistului pe timp de iarnă – cele mai bune recomandări

ADVERTORIAL

Pentru că iarna începe să muște, trebuie să ne întoarcem atenția asupra modului în care ne îmbrăcăm când ieșim cu bicicleta. Dacă ne îmbrăcăm corect, antrenamentul poate fi la fel de plăcut ca în anotimpul cald.

Moș Ion Roată a pus la punct o uniformă a ciclistului de iarnă, pe care vă invităm s-o parcurgeți cu atenție, sigur veți găsi ceva care să vă inspire.

Cu ajutorul Castelli, renumitul brand internațional de îmbrăcăminte, pe care Moș Ion Roată îl importă oficial în România, vă propunem următoarea ținută:

  • Pantaloni
  • Base Layer
  • Tricou cu mânecă lungă, stratul al doilea
  • Jachetă
  • Căciulă de pus pe sub cască
  • Cagulă WindStopper
  • Mănuși
  • Huse pantofi de ciclism

Pantalonii pe care-i propunem noi, Castelli Polare 2, sunt călduroși, iar țesătura Windstopper le acoperă toată partea din față, chiar și în părțile lateralale. Folosirea lor este recomandată pentru temperaturi cuprinse între -5°C si 4°C;

Pantaloni Castelli Polare 2

Base layer-ul Castelli Pro Issue a fost cerut chiar de către cicliștii profesioniști. Este un articol de îmbrăcăminte indispensabil pentru vremea rece, nu pentru a ține de căldură, ci pentru a ajuta la eliminarea umezelii corpului, pentru ca tricoul să se păstreze în condiții perfecte. Materialul din care este făcut aceste base layer crează un strat de aer aproape de piele, iar fibrele de poliester nu mențin umiditatea.

Base LayerTricourile termale Castelli sunt făcute pentru a reține căldura corpului, iar fibrele 100% din polyester îndepărtează rapid umezeala. Fiecare cusătură și detaliu sunt proiectate pentru acest scop.

Tricou_ Castelli_Free_3Jacheta de iarnă Castelli Alpha rezolvă două mari probleme: ventilația și zonele cu deschidere.

Jacheta_Castelli_AlphaEste făcută din materiale de înaltă calitate, face față cu ușurință condițiilor din timpul iernii, uneori folosită doar cu o bluză de corp. Jacheta are un strat separat de windstopper, astfel încât dacă te încingi prea tare să poți deschide fermoarul fără a fi afectat de aerul foarte rece.

Jacheta se mulează perfect pe corp în zona taliei, fără să facă vreo cută. La încheietura mâinii s-a optat pentru o croială plată, care împiedică aerul rece să intre pe sub mâneci. La guler este folosită o croială articulată, care urmează curbura naturală a gâtului, indiferent dacă stai drept sau aplecat în dropurile cursierei.

Nu poți să ieși cu bicicleta iarnă fără să ai căciulă pe sub cască, mai ales în condițiile în care cea mai mare cantitate de căldură o pierzi prin extremități. Materialul din care este făcută căciula Castelli Arrivo Thermo Skully asigură căldură, elasticitate și confort. Căciula se mulează perfect pe cap și este foarte ușoară.

Caciula_Castelli_Arrivo_ThermoCând afară e lapoviță sau chiar ninsoare, e bine să fii echipat și cu o cagulă. Castelli WS Balaclava are partea din față acoperită cu material Windstopper X-Fast, iar fleece-ul este călduros și pufos, dar în același timp elimină transpirația. Cagula are deschidere elastică în față, fapt ce îți permite să o porți peste nas, peste gură sau peste sub bărbie.

Cagula_ciclism_MosIonRoataMănușile sunt un accesoriu obligatoriu pentru iarnă. Trebuie protejate de frig și vânt, dar în același timp trebuie să-ți permită să miști degetele în voie, fie pentru a închide sau deschide un fermoar, fie pentru a scoate ceva din buzunarul jachetei.

Vă propunem mănușile Castelli Chiro 3, croite pentru rezistență maximă la vânt și apă, cu o bună izolare termică și cu o perfectă respirabilitate.

Manusi_Castelli_Chiro_3Nici picioarele nu trebuie neglijate. Chiar dacă folosiți pantofi de ciclism speciali pentru iarnă, e nevoie ca aceștia să fie acoperiți cu o husă protectoare, rezistentă la vânt și apă, care protejează piciorul de degerături.

Soluția noastră este asigurată de Castelli Estremo 2, huse pe care le puteți purta cu încredere la turele pe zăpadă sau în timpul ploilor reci de toamnă. Sunt complet impermeabile și țin cald chiar și când afară temperatură coboară aproape de limita înghețului.

Huse_pantofi_Castelli_Estremo_2Moș Ion Roată, unul dintre cele mai importante magazine de biciclete din România, este importator oficial de biciclete Felt, dar și pentru branduri recunoscute la nivel internațional: Vittoria (producător de cauciucuri), Catlike (producător de căști), Castelli (producător de echipament de ciclism și triatlon) și XLC (producător de componente și accesorii pentru bicicletă).

Puteți afla despre cele mai recente noutăți și produse și de pe blogul nostru – blog.mosionroata.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − nine =