Acum citesti
Pistă de biciclete pentru agrement, inaugurată la Alba Iulia

Demarat în 2011, proiectul autorităților din Alba Iulia, de a amenaja o pistă pentru biciclete spre una dintre cele mai apreciate zone de agrement ale municipiului, s-a concretizat vinerea trecută. Astfel, localnicii, dar şi turiştii amatori de plimbări pe două roţi au “undă verde” pentru drumeţii, sport şi relaxare în aer liber.

pista

„Mă bucur că proiectul nu s-a făcut în zadar. Sunt oameni de toate vârstele care folosesc sau au descoperit de curând bicicleta. Ce mai trebuie, să învăţăm să respectăm pe cei din jur, de exemplu pietonul care  a greşit şi a intrat pe pista de biciclete sau să învăţăm că pedalăm printre oameni”, declară primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, pentru alba24.ro

La doar câţiva kilometri de centrul oraşului Alba Iulia, pe Dealul Mamut, mai sus de zona Valea Popii, pista de biciclete măsoară cu puţin peste 5 kilometri şi leagă, prin pădure, două dintre cartierele oraşului: Miceşti şi Pâclişa. Această pistă are o lăţime de 3 metri şi este însoţită de o alee pietonală lată de 2 metri, pe care cei dornici de promenade pot să se plimbe în voie şi să admire priveliştea. Pe lângă zona pietonală şi pista de biciclete, mai există şi o bandă asfaltată, destinată circulaţiei cu autoturismul, însă aceasta doar pentru o parte din traseu (aproximativ un kilometru).

De-a lungul întregului traseu se găseşte şi un spațiu de agrement dotat cu un pavilion central de tip restaurant, două locuri pentru grătar, mese, 12 foișoare și o parcare unde vizitatorii își vor putea lăsa mașinile. De asemenea, mai există şi locuri special amenajate unde vizitatorii îşi pot lăsa bicicletele. Dificultatea pistei este una de nivel mediu: traseu de urcare pe aproximativ 2 kilometri şi coborâre pe 3,5 kilometri, mai notează publicația citată.

Sursa: alba24.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × four =