Acum citesti
Programul copiilor fără familie – „Pedalez, nu mă droghez!”

Săptămâna aceasta a fost lansat la Tulcea programul „Pedalez, nu mă droghez!”, un proiect prin care copii aflați la centrul de plasament „Speranța” Tulcea, sunt atrași spre ciclism în încercarea de prevenire a consumului de droguri. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Tulcea fiind implementat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Tulcea, în parteneriat cu Asociaţia Explorer Tulcea şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea.

pedalez nu ma droghez 05

Ideea este cât se poate de strălucită, iar echipa de copii cicliști rezultați în urma acestui proiect are șanse foarte mari să devină una dintre cele mai puternice din România. De ce? Pentru că acești copii, fără un viitor asigurat de părinți, vor trage cu dinții să-și depășească condiția în care se află, fiind chiar cei mai în măsură să evolueze în ciclism prin propriile forțe și beneficiind de îndrumarea corectă.

pedalez nu ma droghez 03

Scopul proiectului vizează creșterea factorilor de protecție la consumul de droguri în rândul adolescenților aflaţi în plasament din municipiul Tulcea. Însă în egală măsură considerăm binevenită ideea realizării unei echipe de ciclism mai ales când citim ce se spune pe pagina oficială de Facebook a proiectului: „copiii sunt foarte încântați și motivați, sperăm să facem din ei campioni”.

Weekendul acesta noua echipă va avea deja prima probă întrucât participă la concursul Dobrogea MTB Race ce va avea loc la Ciucurova.

pedalez nu ma droghez 01

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × four =