Acum citesti
RockShox lansează noile Super Deluxe cu arc, pentru trail

În august anul trecut RockShox a adus la zi linia de shock-uri Deluxe și Super Deluxe. Acum ei aduc aceleași îmbunătățiri la shock-urile cu arc Super Deluxe Coil pentru a face față pedalatului mai agresiv. Mulțumită noilor standarde metrice și suporturilor de instalare actualizate și ele, RockShox a reușit să nu mai fie constrânsă de designul anterior.

Americanii oferă acum volum mai mare și shockuri mai fluente pe aer. Așa că s-au gândit de ce să nu aplice aceleași îmbunătățiri și la shock-urile pe arc făcându-le să nu mai fie limitate doar la downhill și enduro. Așa a luat ființă familia de shock-uri Super Deluxe Coil care combină beneficiile celor două sisteme de suspensie – cu arc și aer.

Ideea din spatele noilor produse este că noul design combină feeling-ul progresiv și care oferă încrederea dată de arc, cu o mai bună pedalare. În plus noile shock-uri dispun acum inclusiv de lockout pe ghidon, care va egala în eficiență shock-urile pe aer.

Asta înseamnă că acum există opțiuni cu arc pentru trail și all mountain la fel cum există pentru downhill și enduro. În plus noile shock-uri sunt construite în jurul standardului metric și dispun de instalare pe montant trunnion sau rulment.

Modelul de top al familiei pe arc este Super Deluxe Coil RCT. Acesta va avea două poziții pentru piston (open și pedal). În poziția open vei putea, de asemenea, regla viteza mică de compresia a shock-ului. Super Deluxe dispune de circuite de compresie reglabile independent și amortizare pentru revenire. De asemenea sistemul primește reglaj extern pentru revenire, dar și arcuri de schimb disponibile în creșteri de 23 kg de la 113 kg la 295 kg în funcție de lungimea shock-ului. Aceste niveluri au fost gândite în așa fel încât toți riderii să primească randamentul corect indiferent de greutatea lor.

Următorul shock este Super Deluxe Coil RT versiunea Remote, același folosit și de Cecile Ravanel când a câștigat titlul la EWS 2016. Economisești energie pe secțiunile de pedalare îndelungată folosind modul open/pedal acționat de la distanță prin maneta OneLoc.

Vor fi disponibile cu ghidare a cablului pe sus sau pe jos pentru ca shock-urile să fie compatibile cu orice cadru. Această varianta renunță la reglajul vitezei mici de revenire pe care îl are RLC însă primește reglaj extern pentru revenire.

Există și versiunea Super Deluxe Coil RC World Cup care înlocuiește shock-ul Vivid. Gândit pentru următoarea generație de biciclete pentru downhill, shock-ul primește toate reglajele posibile, dar fără opțiunea open/pedal sau blocarea cu manetă pe ghidon. E vorba de reglajul extern pentru revenire și reglajul vitezei mici de revenire.

În cele din urmă Super Deluxe Coil R este modelul de bază fiind varianta de înlocuire metrică a modelului Kage. Super Deluxe Coil R dispune doar de reglaj extern pentru revenire.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =