Acum citesti
Sistemul de bike-sharing din Paris se restrânge din cauza vandalismului

Deși are parte de succes, se pare că sistemul Velib de bike-sharing implementat în Paris are parte și de atenție nedorită. Vandalizarea și furtul bicicletelor Velib i-au costat până acum pe proprietarii de la JCDecaux circa 5,4 milioane de euro, motiv pentru care rețeaua se va restrânge, renunțându-se la stațiile din zonele cu probleme.

velib

Lansat în 2007, sistemul a oferit un surplus de mobilitate parizienilor în tot acest timp, dar cu toate acestea, doar anul trecut 9.000 de biciclete au fost stricate sau furate. Stephane Thiebaut, managerul general al Velib, declară că cele mai multe infracțiuni au loc în timpul vacanțelor școlare, principalii delincvenți fiind adolescenții. Prin urmare, Velib își va închide stațiile din nord-estul Parisului, zona cea mai afectată de acest fenomen.

Per total, Velib a început cu o flotă de 20.600 de biciclete, iar momentan numără 14.000 de biciclete pentru zona Paris-ului.

Vezi Comentarii (11)
  • „doar in Romania se intampla asa ceva”, „nu cred sa mai existe vandalism ca asta in afara Romaniei”, :”aia din afara sunt mult mai civilizati”, „in afara se fac lucrurile frumos, fara golanii”, „numai la noi vezi din astea”

  • Din nefericire nu doar Tigani fac magarii din acestea adica sa fure sau sa vandalizeze. Lunile trecute trei Romani au fost arestati in Germania in timp ce demontau o bicicleta de 1200 de euro ce avea instalat un sistem GPS. Dar numai unul a ramas in arest sa plateasca pentru faptele lor ceilalti doi fiind sub 20 de ani si au fost lasati sa plece, consideranduse ca sunt minori.

  • Chiar daca ati vazut bitze de genul in tara nu inseamna neaparat ca sunt furate de tiganii plecati prin strainatati… si Boc a cumparat in CJ bitze Cross de la Bulgari… sa nu credeti ca a platit un proiectant sa-i scoata un model unic de bike pt pistele de biciclisti inexistente din Cluj – Napoca, hai sa fim seriosi. Ca sa fiu on-topic vreau sa spun ca orice e „de imprumut” se distruge, nu vorbim aici de carti imprumutate de la biblioteca ci de alte chestii mai periculoase, gen tzoagle de inchiriat, echipament de ski/snowboard. Cel mai elocvent exemplu sunt masinile de firma calarite ca protuateliste de mai multi competeni cu permis. Ideea de baza e doar una, atata timp cat ai sa dai fa-o, chiar daca sudistii sau tiganii sau mai stiu eu cine se psiha pe munca ta. GN

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + 16 =