Acum citesti
Swiss Epic 2016

Swiss Epic 2016

Luni 12 septembrie a debutat cea de-a treia ediție a deja consacratei competiții pe etape, Swiss Epic. Aflat de abia la a treia ediție, concursul din Elveția e unanim considerat ca fiind unul dintre cele mai tehnice și mai dificile concursuri de mtb din lume, un eveniment la care calitatea organizării, a serviciilor oferite și implicit a experienței participanților se ridică la cel mai înalt nivel. Deja clasicul prolog cu care debutează Swiss Epic, a cărui start se află la peste 3000 de metri altitudine, a fost câștigat de echipa elvețiană BMC Mountain Bike Racing Team formată din Lukas Fluckiger și Reto Indergand. Cei doi au terminat traseul de 26 km într-un timp incredibil de 51 min și 37 secunde. Pe doi a venit echipa Centurion Vaude formată din Daniel Geismayr care la ediția actuală concurează alături de Jochen Kass, dată fiind accidentarea partenerului său tradițional austriacul Hermann Pernsteiner – câștigătorul acestei ediții de Bike Transalp.

PSE_2016_Maasewerd_Prolog_0681
Sursă: marathonmtb.com

La feminin pe prima poziție s-au clasat Jolanda Naef și Alessandra Keller cu un timp de 1 oră și 57 secunde care le-ar fi permis să se claseze pe locul 20 în clasamentul bărbaților. Traseul de la prolog este unul atipic deoarece se desfășoară pe o diferență de nivel negativă, fiind similară unei probe de enduro. Din păcate echipa Scott Odlo din care face parte Nino Schurter și tânărul Matthias Stirnemann s-a clasat de abia pe poziția a 17-a datorită unei pene suferite de Matthias.

Sursă: marathonmtb.com
Sursă: marathonmtb.com

În ceea ce privește bicicletele utilizate, majoritatea celor care s-au aflat la start au pornit pe biciclete full suspension și mai interesant de atât este că o mare parte dintre ei au folosit tije de șa reglabile. Cel mai notabil exemplu este cel al câștigătorilor de la BMC, precum și cea utilizată de Nino Schurter care într-un interview declarase că nu va folosi niciodată o asemenea tijă de șa decât în momentul în care ea ar deveni suficient de ușoară pentru a nu îngreuna excesiv materialul de concurs. Tot la Swiss Epic a revenit în competițiile majore și Kristian Hynek care după accidentarea suferită la Transalp a fost nevoit să ia o pauză destul de lungă pentru recuperare. După cursa terminat pe locul 3 la Red Bull Dolomitenmann, Hynek a debutat în Swiss Epic cu un loc 12 alături de dublul campionul mondial la maraton, Alban Lakata.

Sursă: marathonmtb.com
Sursă: marathonmtb.com
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 1 =