Acum citesti
The Guardian include Transilvania pe bicicletă în cele mai frumoase 10 aventuri în Europa

Recent, prestigiosul cotidian britanic The Guardian a realizat un top al celor mai frumoase 10 vacanţe de aventură în Europa. A inclus cam tot, de la echitaţie în Turcia la scufundări în Islanda. La capitolul cicloturism a fost aleasă Transilvania drept „Cea mai bună destinaţie de aventură”.

cicloturism transilvania trasee bicicleta 01

The Guardian a apreciat faptul că aici găsim câteva din ultimele rămăşiţe de sălbăticie ale Europei, cu munţi şi sate protejate UNESCO sau regiuni unde viaţa nu s-a schimbat de secole. Britanicii apreciază de asemenea istoria şi cultura fascinantă pentru vestici, dar şi pentru românii care nu ajung prea des în aceste zone.

cicloturism transilvania trasee bicicleta 03

Ştim foarte bine la ce se refera englezii. Ei vorbesc de regiunea saxonă a Transilvaniei care include satele săseşti Cund şi Viscri pe care o recomandă a fi parcursă la viteză mică, relaxat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Guardian recomandă şi o companie britanică ce organizează excursii pe bicicletă aici, ture care durează între trei zile şi trei săptămâni. Pe de altă parte cu siguranţă nu avem nevoie de o companie străina care să ne ghideze în România, când noi înşine putem contribui la dezvoltarea turismului şi ciclismului la noi acasă prin turele pe care le facem şi cazările pe care le plătim.

cicloturism transilvania trasee bicicleta 02

Nu în ultimul rând Lonely Planet a numit Transilvania cea mai bună regiune de vizitat în 2016. Cu alte cuvinte anul acesta nu trebuie să ratezi ocazia unei excursii aici mai ales când avem concursul de ciclism Transilvania Bike Trails Race la care poţi participa şi ocazie cu care poţi face inclusiv cicloturism în aceeaşi regiune şi separat de concurs pe traseele construite de Fundaţia ADEPT Transilvania.

cicloturism transilvania trasee bicicleta 05

Sursa: theguardian.com

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 3 =