Acum citesti
Transmisia variabilă VECTr în locul schimbătorului faţă

În încercarea de a simplifica modul de schimbare a vitezelor la bicicletă fabricanţii sunt într-o continuă căutare a celei mai bune soluţii. Evident cunoaştem angrenajul pedalier cu una, două sau trei foi, dar ce părere aţi avea dacă o singură foaie ar face treaba tuturor celor 3?

În ultimii ani numărul foilor din angrenajul pedalier a scăzut de la 3, la 2 şi chiar la una mărind însă numărul de pinioane cât şi diametrul acestora. Joseph Magee, creatorul transmisiei variabile VECTr vine cu o propunere foarte interesantă în care unica foaie faţă se măreşte sau se micşorează acoperind întreaga plajă pe care o ofereau înainte angrenajele cu 3 foi.

[youtube id=”1TmdTTXhhe4″ width=”600″ height=”350″]

Şi tot acest lucru se face fără a schimba lanţul de pe o foaie pe alta, fără a mai exista pericolul încrucişării extreme a lanţului şi fără frecarea pe care lanţul o face cu schimbătorul. Practic lanţul se sprijină în 4 puncte care, rotite, formează un cerc al cărui diametru poate fi modificat. Echivalentul este de 22-44T.

VECTr transmisie variabila 1
Foaia VECTr expandată la echivalentul 44T
VECTr transmisie variabila 2
Foaia VECTr contractată la echivalentul 24T

Salutăm această idee deşi ne întrebăm cum se simte la pedalare faptul că, în modul cel mai expandat ai „foii” tu practic rulezi lanţul pe un pătrat. Timpul va spune dacă această idee este bună. Între timp poţi intra pe site-ul oficial şi participa la sondajul făcut de companie unde poţi spune părerea ta despre noul sistem.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + 10 =