Acum citesti
Traseu de biciclete de 100 de kilometri, între Mureș și Brașov

Fundația Adept se află în fața celui mai mare proiect pe care l-a avut vreodată de derulat, după ce a primit finanțare pentru a realiza un traseu de biciclete lung de 103 kilometri, care leagă județele Brașov de Mureș. Lucrările sunt în executare și există șanse reale ca poteca amenajată pentru biciclete să fie gata până în iunie anul curent.

traseu_biciclete_bunesti_crit_11

După cum aminteam mai sus, Fundația Adept nu se află la prima întreprindere de acest fel, prin intermediul lui Cornel Stanciu noi reușind să aflăm despre multiplele trasee amenajate pe acolo. „Finanțarea cea mai mare a venit din fondul de cooperare româno-elvețian, respectiv 280.000 de franci elvețieni și, împreună, anul acesta, undeva în iunie, sperăm să ajungem la cifra de 103 kilometri de traseu construit”, a spus pentru postul de televizune Cristian Gherghiceanu, coordonator de proiecte la fundația ADEPT.

Acum doi ani au fost construiți primii opt kilometri, iar iniţiatorii proiectului s-au trezit cu o avalanşă de turişti. „Anul trecut am avut în jur de 5.000, iar numărul acestora va crește cu siguranță de anul acesta, când vom deschide oficial rețeaua de 100 de kilometri”, a explicat Cornel Stanciu, reprezentant al fundaţiei. Traseul de biciclete pornește din Viscri și traversează nouă sate şi orașul Sighișoara. Cea mai mare parte a traseului trece prin pădure şi nu se intersectează în nicio zonă cu drumul naţional, informează Digi24.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + 9 =