Acum citesti
Tur pe biciclete prin Belgia, cu degustare de bere

În rândurile ahtiaților de ciclism băutori de bere se dă o luptă perpetuuă, care depășește în profunzime chiar și „a fi sau a nu fi”-ul lui Hamlet. Întrebarea care sâcâie este pentru ce e Belgia mai valoroasă? Pentru bere de abație de acolo sau pentru cursele de ciclism? Până vor găsi răspunsul la această întrebare, însă, există o variantă de avarie – o firmă de turism pe bicicletă care organizează ture între cele mai importante fabrici de bere ale țării.

bere

Așadar, se poate cugeta la întrebarea de mai sus liniștit la un pahar de Trappist, Leffe sau Chimay, toate date pe gâtlej în curtea abațiilor cu pricina. De asemenea, se mai fac opriri și pe la câteva din cele mai renumite braserii belgiene, precum Brasserie Fantome, La Chouffe sau Brasserie de Bastogne.

Într-un mod poate așteptat, inițiativa nu aparține belgienilor și nici măcar unor europeni, ci unor americani. Micuța companie numită Beercycling exact asta face – pedalat și bere, dar și luptă împotriva așa-numitei burți de bere prin faptul că degustătorii trebuie să ajungă pe biciclete de la o braserie la alta. În același timp, ei sunt și o firmă cât se poate de serioasă, cu itinerarii bine stabilite, așa că cine dorește să pedaleze câteva sute de kilometri preț de câteva zile prin pitoreștile regiuni ale Flandrei și Valoniei are acum ocazia să o facă în compania unora care știu cu se mănâncă berea. Sau cu se se bea?!

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =