Acum citesti
Vive la France et Peugeot: cursieră vintage în culorile țării lui Napoleon

Cu toții știm că pentru a ne cuceri afectiv, bicicletele trebuie să arate bine și să aibă o istorie generoasă, numai bună de împărtășit la cafeaua de după tura de pedalat. Chiar dacă poate mai sunt lucruri similare care contează, noi zicem că în cazul cursierelor Peugeot aceste două argumente sunt suficiente, iar când aspectul ia forma ilustrației de mai jos, îți dai seama că fizicul face la fel de mult ca sufletul.

peugeot_

Horia Nițu, despre care puteți citi mai multe în acest interviu, semnează o nouă lucrare pe care putem lesne să o numim una dintre cele mai reușite ale sale. Desigur, frumusețea stă în ochiul privitorului, însă acest Leu din Sochaux, reinterpretat grafic într-un atelier din București, cu greu te poate lăsa rece. Franța a lăsat, probabil, cea mai puternică amprentă asupra ciclismului și chiar dacă astăzi țara este mai degrabă renumită pentru cursele sale decât pentru bicicletele sau rutierii săi, formele clasice ale acestui Peugeot, precum și aspectul său te teleportează înapoi în vremurile când fabrica avea propria echipă care dădea ora exactă în pluton, iar orgoliul ciclist francez era nemăsurat.

Cadrul de față este unul restaurat și din punct de vedere tehnic, pe când vizual o parte a elementelor sunt contemporane epocii noastre, de aceea lucrarea înscriindu-se în registrul replicilor. Conform spuselor lui Nițu, „intenția mea a fost să creez o replică a modelelor Peugeot de acum câteva decenii într-o manieră de lucru personală, îmbinând astfel tehnica aquarelei, aerografia și vopsirea cu pistolul”. Mai multe poze cu cursiera Peugeot pot fi văzut pe site-ul artistului, de unde poate fi și achiziționată.

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 2 =