Acum citesti
Haiku oferă navigaţie şi notificări pe ghidon cu comandă prin gesturi

Haiku_gesture-controlled_urban-commuter-cycling-computer_3-statesControlul dispozitivelor cu ajutorul gesturilor a devenit din ce în ce mai comun în viaţa de zi cu zi, aşa că era doar o chestiune de timp până să ajungă şi în lumea bicicletelor. Dezvoltat de Asphalt Lab, computerul smart Haiku este un dispozitiv ieftin şi modern, proiectat pentru cicliştii urbani şi care elimină butoanele în favoarea unor simple gesturi cu mâna. Acesta integrează înregistrarea turei şi a parametrilor, navigaţie şi notificări de la telefonul mobil, de care are însă nevoie pentru funcţionare.

Haiku a fost gândit pentru a se integra frumos pe ghidon oferind informaţii şi servicii utile utilizatorului. Folosirea telefonului în timpul pedalatului e dificilă şi periculoasă iar Haiku aduce funcţiile acestuia mult mai la îndemâna ciclistului, fiind accesibile acum cu nişte simple gesturi făcute cu mâna.

Cea mai folosită mişcare va fi trecerea degetului mare de la mâna dreaptă deasupra ecranului, computerul putând fi prins aproape de locul unde ţinem mâna pe ghidon, nemaifiind necesar să lăsăm ghidonul din mână. O trecere completă a mâinii pe deasupra sa ne aduce în ecranul de bază cu parametrii turei. Computerul poate de asemenea să funcţioneze cu afişajul oprit, dar să rămână legat cu telefonul.

Haiku_gesture-controlled_urban-commuter-cycling-computer_paired-appConcret, Haiku nu e un computer adevărat ci un fel de telecomandă inteligentă pentru telefon. Acesta se leagă pe Bluetooth cu smartphone-ul ce rulează aplicaţia Haiiku. El se porneşte singur când este montat în suportul magnetic de pe ghidon şi se opreşte când este luat jos, moment în care sincronizează toate datele pe internet.

Haiku_gesture-controlled_urban-commuter-cycling-computer_deviceHaiku înregistrează tura prin intermediul telefonului şi prezintă informaţii despre tură cum ar fi viteza, timpul şi distanţa. Cea mai mare funcţionalitate a sa este însă navigaţia, alături de notificările de pe telefon, lucrurui de care e nevoie cu adevărat în oraş. Pentru navigaţie, destinaţia se alege din aplicaţia de pe telefon, după care acesta se blochează şi se păstrează în buzunar sau în rucsac în timp ce pe ecranul Haiku apar indicaţii de orientare. Cu ajutorul degetului mare se poate trece de la o funcţionalitate la alta, inclusiv la notificările ce nu apar imediat pe ecran, fiind doar anunţate de o lumină albastră, pentru a nu deranja navigaţia în momente critice. Acestea pot fi vizualizate de exemplu în momente când nu e periculos, cum ar fi la semafor.

Haiku_gesture-controlled_urban-commuter-cycling-computer_on-bikeHaiku a încheiat o campanie de succes de strângere de fonduri şi va fi disponibil din primăvară la preţul de 100 Euro. Momentan însă el mai poate fi comandat la preţul promoţional de 85 Euro pe Indiegogo. Au fost precomandate deja 900 de bucăţi din primul lot de 1500 ce va fi produs, livrările fiind programate pentru martie 2017.

Puteţi afla mai multe informaţii de pe pagina producătorului şi de pe cea a campaniei Indiegogo.

Informaţii preluate de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × three =