Acum citesti
În sfârșit, concurență pentru Shimano și Sram: Box Components

Nu de puține ori m-am tot întrebat, cum este posibil ca într-o lume în care se vând milioane de biciclete, nu există un alt producător pentru sistemele de transmisie în afară de Shimano și Sram. Dar iată că lucrurile se schimbă, căci de la Box Components s-au pus serios pe treabă și mai au doar un pic până la lansarea noului schimbător în producția de serie.

box-components-1

Prezentate în urmă cu doi ani, sub formă de prototip, noile componente se află acum în faza finală de producție. Pentru început, californienii prezintă schimbătorul de pinioane și manetele, pentru un sistem de transmisie 2×10. Alte componente vor urma, însă momentan fiecare se va descurca cum poate. Totodată, aceștia precizează că schimbătoarele vor fi compatibile cu pinioanele și angrenajele Shimano.

box-components-2

Din punct de vedere tehnic, acesta își fac treaba ca orice alt schimbător, însă aspectul este mai purist și ca o particularitate, maneta de schimbător are o singură padelă în loc de oduă, simplificând astfel procedeul. Pentru a urca un pinion, apeși pe manetă normal, însă pentru a coborî unul, apeși pe levier din exterior către interior. O chestiune de obișnuință desigur, despre care nu ne putem exprima părerea momentan. Producătorul spune însă că maneta are o cursă extrem de scurtă, care seamănă ca un click cu mouse-ul, ceea ce sună foarte bine.

Costul unui schimbător urmează a fi de 110$ pentru versiunea cu patină normală și 125$ pentru versiunea cu patină rigidă (asemenea Type II-ului de la Sram sau Shadow Plus de la Shimano). Costul unei manete va fi de 50$, așadar prețuri cât se poate de rezonabile. Lansarea va avea loc în ianuarie 2016.

via Box Components

 

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − three =