Acum citesti
În weekend ești așteptat la Buscat Air DH

Comunitatea riderilor clujeni, susţinută de  Echipa Pisk, Bikenet/Bikesport, Buscat  Ski  & Summer Resort și Allianz Țiriac au plăcerea să vă invite în perioada 1-2 octombrie 2016, la cea de-a 4-a ediţie a concursului de downhill ‘Buscat Air DH’.

buscat
Buscat Air DH promite a fi cel la flow concurs al anului! Foto: Tibi Hila.

Competitia are loc în statiunea “Buscat Ski & Summer Resort” (Muntele Băișorii), aflată la 57 de km de Cluj-Napoca pe DN1 si DJ107M. Evenimentul se desfăşoară pe durata a 2 zile, 1-2 octombrie, astfel: înscrieri  şi  antrenamente  libere, sâmbătă, 1 octombrie  și antrenamente oficiale, calificări și  finală duminică, 2 octombrie. Competiția se va desfășura pe un traseu spectaculos care va oferi o doză bună de distracție atât participanților cât și spectatorilor. Traseul – în  mare parte este o linie “flow” tip BikePark, cu multe jump-uri (drop-uri, table-uri, hip jump-uri, etc.) și contrapante. La final există o zonă tehnică de pădure care va testa capacitatea riderilor de a păstra aderența. Jump-urile au fost finisate astfel încât pot fi sărite sau rulate în condiții de siguranță.

Anul acesta competiția face parte din Campionatul Național de Downhill, fiind  a 6-a etapă din cupă și ultima care incheie acest sezon competițional.

received_10153881161151272Acestea sunt informațiile pe care le-am aflat de la organizatori din comunicatul de presă, însă au avut amabilitatea de a ne lămuri câteva curiozități despre competiție. Întrebările i-au fost adresate lui Cătălin Rotariu.

1.Ce aduce special Buscat Air DH față de restul de competiții din țară?

Linia de concurs este formata in marea majoritate din elemente construite (table-uri, contrapante, praguri, etc), care ii dau un feeling de traseu de bikepark, fluid, rapid si foarte fun.

2.Care sunt cele mai importante modificări aduse traseului comparând cu ediția anului trecut?

Scopul nostru a fost sa realizam un linie cu cat mai mult flow, care sa permita o coborare fun si safe chiar si fara pedala. Check!

3.Cui i se adresează de fapt acest traseu? Care ar trebui să fie de fapt nivelul ca să îl poți termina cu succes?

Traseul este gandit si construit in asa fel incat sa poata fi coborat in siguranta, indiferent de nivelul rider-ului. Chiar daca sari, mulezi, mergi cu viteza mare sau incet, o sa ajungi jos fara sa cobori de pe bicicleta si distractia e asigurata.

4.Cum a evoluat numărul de participanți dacă ar fi să privim în urmă?

Numarul participantilor creste in fiecare an, oamenii se obisnuiesc cu idea de linie de bikepark.

5.Dată fiind configurația traseului, pe cine consideri favorit în cursa din weekend?

Ca si anii trecuti, Sorinel este marele favorit, dar suntem convinsi ca o sa aiba concurenta serioasa!

Sponsori și parteneri: Buscat Resort, Consiliu Judetan Cluj, Allianz Țiriac, Salvamont Cluj, Fox Racing, Arobs & TomTom, FRC, ADMR, A BikeSport, DirtBike.ro și Freerider.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − eight =