Acum citesti
Cum se testează roţile după normele UCI la Wheelworks

Wheelworks-NZ-Maker-UCI-wheel-impact-test-jig-01Wheelworks este un producător neozeelandez care a lansat anul trecut propriul set de roţi de carbon, Marker, oferind jantele de carbon producţie proprie în configuraţii variabile, cu garanţie şi saboţi de frână nelimitaţi pe viaţă, la un preţ de 1750 USD, roţile fiind fabricate manual în atelierul lor din Lyall Bay.

Acum, pentru a obţine pentru roţile lor certificarea UCI, ei şi-au construit propria maşină de testat roţi, astfel încât şi cei care au cumpărat deja un set vor primi sticker-ele pentru a putea să participe cu ele în curse UCI. A fost întocmită astfel documentaţia pentru modelele Marker 35, Marker 50, Marker Disc şi Marker AR.

Wheelworks-NZ-Maker-UCI-wheel-impact-test-jig-04-600x515Tristan de la Wheelworks ne explică funcţionarea maşinii de test: „Testul UCI cere o aplicarea pe roată a unei forţe cu o energie de 40 Jouli cu ajutorul unei greutăţi între 6 şi 10 kg lansată de la înălţimea corespunzătoare. Contactul cu janta se face printr-o bucată de cauciuc special STM de 20 mm grosime. În urma impactului nu trebuie să existe fisuri sau delaminări vizibile, iar roata trebuie să nu se descentreze cu mai mult de 1 mm pe lateral sau pe vertical, cauciucul trebuind să rămână intact după impact. Maşina poate testa forţe de 10 ori mai mari decât cele cerute de UCI.”

Mai jos se poate vedea funcţionarea aparatului de test în două filme:

Sursa: bikerumor.com

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + 11 =