Acum citesti
Sistemul de schimbătoare wireless universal XSHIFTER e gata de producție

XShifter-universal-wireless-shifting-for-any-bicycle-derailleur07XSHIFTER au avut un mare succes cu campania lor de pe Kickstarter în această lună. Pe 3 decembrie campania pentru lansarea primului sistem universal wireless de schimbare a vitezelor pentru biciclete se va termina. XSHIFTER este un dispozitiv ce convertește în câteva minute orice bicicletă pentru a schimba vitezele wireless. Sistemul funcționează cu orice cadru, schimbător, casetă sau foaie. Folosește pentru transmisie Bluetooth, este foarte eficient energetic și se conectează cu dispozitive Android sau iPhone pentru reglaje. Sistemul oferă un avantaj și persoanelor cu dizabilități datorită multiplelor moduri de funcționare și a comenzilor de la un singur buton.

De ce wireless?

Schimbarea wireless a vitezelor este o funcție ce a fost până acum disponibilă doar pentru bicicletele de top. Cicliștii profesioniști trec la sistemele wireless pentru că sunt rapide și nu se uzează atât de repede, oferind avantaje funcționale față de sistemele mecanice, cum ar fi evitarea căderii lanțului. XSHIFTER aduce pentru prima dată posibilitatea schimbării wireless a vitezelor pentru orice bicicletă sau schimbător mecanic: MTB, cursiere, tandemuri, biciclete orizontale sau manuale, toate pot să beneficieze de pe urma acestuia.

Dispozitivul este format din două piese ușor de instalat: XSHIFTER și XREMOTE. Ele comunică între ele prin Bluetooth și sunt compatibile cu orice deraior mecanic. Pentru tandemuri și bicicletele orizontale sistemul oferă schimbări precise fără să fie nevoie de cabluri foarte lungi.

Funcții smart

XSHIFTER oferă nu doar schimbarea normală a vitezelor ci și funcții smart cum ar fi schimbarea semiautomată, ce permite trecerea între foi și pinioane folosind un singur buton, un fel de transmisie automată pentru biciclete. Evident, acest lucru e posibil cu orice bicicletă cu deraior mecanic. Se lucrează și la funcții dedicate persoanelor cu dizabilități, cum ar fi schimbarea vitezelor cu comandă vocală! Puteți vedea primele teste în acest film:

Specificații

Sistemul universal wireless XSHIFTER aduce următoarele beneficii oricărei combinații de cadru și schimbător mecanic:

  • cicliștii cu dizabilități pot să își configureze bicicletele după nevoile personale, lucru ce le poate schimba viața în bine
  • toți cicliștii vor putea să schimbe vitezele mai rapid și să reducă uzura componentelor
  • cicliștii ce folosesc tandemuri, biciclete orizontale sau pliabile nu vor mai avea inconvenientul cablurilor lungi

xshifter_specs

Despre PGX Gear

Compania PGX Gear a fost fondată de Paul Gallagher. Acesta are 30 de ani de experiență în proiectarea de echipament pentru companii mari cum ar fi HB Performance, Harley Davidson și SRAM. Paul Gallaher a spus despre compania sa:

”În perioada petrecută lucrând în industria bicicletelor am văzut că e loc pentru multă inovație. Pentru a aduce lumii schimbările radicale pe care le doresc, am fondat PGX Gear, o firmă de echipament de ciclism ce se bazează pe dezvoltarea de produse folosind ultimele tehnologii pentru a oferi avantaje cicliștilor. XSHIFTER este prima mea linie de produse. Speranța mea e că XSHIFTER va aduce cicliștilor experimentați beneficiile schimbării electronice inteligente a vitezelor.”

XSHIFTER se poate comanda în avans pe Kickstarter la prețul promoțional de doar 199 USD.

Mai multe informații puteți afla de pe pagina companiei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 8 =