Acum citesti
Inundație la Oradea: 1.500 de bicicliști au curs pe străzile orașului

Avem biciclete, deci cum procedăm? Simplu: arătăm cât crește comunitatea! Oradea este încă un caz grăitor privind succesul bicicletei, lucru de necontestat după marșul de ieri la care au participat circa 1.500 de bicicliști.

critical_oradea

Dacă evenimentul numără acum vreo doi ani aproximativ 600 de participanți, fie vorba între noi, destul de respectabilă cifră după standardele de atunci, mai ales pentru un oraș de nici 200.000 de locuitori, anul acesta graficele au fost date peste cap prin prezența masivă a celor 1.500 de oameni. Dacă mai punem la socoteală că evenimentul s-a desfășurat sub amenințarea ploii, putem specula o prezență și mai mare, însă un subiect mai bun de discuție ar fi motivul acestei creșteri.

critical_mass_1

Să fie oare numărul tot mai mare de kilometri de piste pentru biciclete din oraș, după cum sugerează cei de la Bucketlist? Ori poate un context general favorabil adoptării mijloacelor de transport mai „occidentale” (deși China probabil întrece toată Europa la un loc)? Oricum ar fi, acțiunea celor de la ProBikers reprezintă un nou succes, atât în ceea ce privește continuitatea Critical Mass-ului de aprilie, cât și a faptului că vine după o ediție reușită a ProBikers Marathon, consumată cu câteva zile în urmă. Până una-alta, lăsăm imaginile să vorbească de la sine.

Vezi Comentarii (2)
  • Stimate domn vlad, nu vreau să par bățos, dar am renunțat repede la a încerca să-i număr pe participanți ajutându-mă de poze și filme. Drept să spun, după primul minut al montajului ochii îmi fugeau pe ecran, deci m-am dat bătut instant, deși știu sigur că am numărat vreo 84. Prin urmare, am mers pe estimări și de aceea am folosit și cuvântul „circa”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 3 =