Acum citesti
Jacheta Vela de la Castelli: rezistentă la vânt, apă și indistructibilă. Noutăți pentru 2017

La standul Castelli de la Eurobike, am avut ocazia să luăm contact cu două noi produse importante din gamă: jacheta (vesta) Vela și pantalonii Premio. Voi începe totuși cu Vela, o piesă vestimentară care cu siguranță va schimba regulile jocului, atunci când vine vorba de protecție împotriva vântului sau ploii. Totodată, aceasta este incredibil de compactă (încape în pumn) și după cum probabil vei descoperi în timp, foarte greu de deteriorat.

vela-vest-2 Materialul din care este realizată, botezat Dyneema, vine direct din industria nautică și pe lângă rezistența la apă și vânt aceasta va păstra și temperatura optimă a corpului.

vela-vest-3Cântărește 59 de grame în dimensiunea L, adică mai puțin decât un baton energizant, așadar s-o cari nu va fi nicidecum o problemă. De asemenea, ocupă chiar mai puțin spațiu decât o borsetă sau o cameră. Este prevăzută cu fermoar YKK Vislon, are elemente reflectorizante și este suficient de elastică încât să ți se potrivească la fix, însă cei de la Castelli menționează că cel mai bine se așează pe corp atunci când te afli în poziția de pedalat. Mai jos, se poate vedea exact structura acesteia.

Vela-Vest-illustration1Trecem mai departe la noii pantaloni Premio. Aceștia se adresează iubitorilor de cursiere, care parcurg distanțe semnificative pe acestea, oferind confort mult pe distanțe lungi. Acesta a fost și scopul pe care Castelli și l-a propus, de a crea o piesă vestimentară ce reușește să îmbine confortul cu suportul pentru picioare.

premio-1bazon-bibAsta se traduce printr-un material care se simte ca a doua piele, cu foarte puține cusături, cu suport lombar și cu un bazon Progetto X2 Air, pentru confort desăvârșit. Steve Smith, Brand Manager la Castelli, a declarat că tema cea mai importantă a fost realizare unei perechi de pantaloni pe care utilizator pur și simplu uită că o poartă.

premio-2În fotografia de mai jos, poți vedea cum sunt construiți noii Premio.

Premio-illustrationNu în ultimul rând trebuie să menționez jacheta Idro, cu care Castelli s-a depășit din nou pe sine. Este vorba despre cea mai ușoară jachetă pentru biciclete, realizate din Gore-Tex, pe care Castelli a construit-o până acum.

idro-jachetaCu promisiunea că vei rămâne uscat, indiferent de vreme. Construcția este realizată din două straturi, foarte ușoare, care nu absorb apa de niciun fel, stropii rostogolindu-se pur și simplu pe suprafața acesteia. Ceea ce face cel mai bine este să combine dimensiunile mici cu protecția, completat de o structură anatomică pentru a oferi aerodinamică la cote maxime. Aceasta cântărește doar 123 de grame în dimensiunea L.

Desigur, trebuie reținut că atunci când vorbim despre Castelli, rostim calitate la cele mai înalte cote. Și cum vorbim despre un producător premium, înseamnă că vorbim și despre costuri mai mari. Totuși, când vine vorba despre produse care inovează, parcă prețul nu mai joacă un factor decisiv. Ci calitatea alături de funcționalitate.

Importator în România: Moș Ion Roată.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 4 =