Acum citesti
Lanțuri noi ultra-performante de la CeramicSpeed

CeramicSpeed, binecunoscuți pentru seturile de rulmenți ceramici care aduc îmbunătățiri marginale dar certe performanțelor bicicletei la prețuri destul de mari, au intrat de doi ani și pe piața lanțurilor după ce au achiziționat tratamentul Ultra Fast Optimisation dezvoltat de laboratorul independent Friction Facts. Între timp, pornind de la rezultatele celor de la Friction Facts, ei și-au dezvoltat propriul laborator de lubrifianți și lansează acum o formulă ce îmbunătățește lanțurile UFO Racing din toate punctele de vedere.

Noile lanțuri CeramicSpeed UFO Racing oferă o frecare redusă cu 15% iar tratamentul ar trebui să țină acum aproape de două ori mai mult decât cel vechi. Acest lucru nu face doar bicicleta mai rapidă ci scade destul de mult costurile de păstrare a performanțelor de top.

Practic, CeramicSpeed folosesc laboratorul cumpărat de la Friction Fact și, cu fonduri mult mai mari implicate, iau lanțuri ale producătorilor de renume și le optimizează pe fiecare manual printr-un proces ce include mai mulți pași, o ceară specială și aditivi selecționați pentru a obține frecarea mai mică și performanțele crescute.

Noua formulă oferă frecare redusă pentru 600 km, față de 320 km în cazul variantei anterioare… Atenție, cei 600 km se referă la durata de viață a tratamentului, lanțurile având aceiași durată de viață ca orice model identic de la KMC sau Shimano, producătorii acestora.

Chiar dacă prețul acestor lanțuri tratate este la fel de mare, prin creșterea durabilității acestea sunt acum mai ușor la îndemâna amatorilor, care nu pot susține financiar un lanț care să funcționeze doar 2 curse, dar acum putem vorbi de 4-5 curse. Tratamentul este rezistent la condițiile dificile de mediu, dar CeramicSpeed spun că durează totuși mai mult în condiții uscate și curate.

Noile lanțuri CeramicSpeed UFO Racing vor fi oferite în două variante diferite, în funcție de lanțul de bază folosit. Modelele bazate pe KMC SL vor fi disponibile în varianta pentru 10 pinioane la prețul de 125 Euro și pentru 11 pinioane la 129 Euro, fiind compatibile cu majoritatea transmisiilor moderne de la SRAM, Campagnolo sau Shimano. Va fi disponibil și un model bazat pe Dura-Ace HG901 pentru 11 pinioane special pentru noile transmisii Shimano. Lanțurile vin împreună cu un recipient de ulei Squirt care poate fi folosit pentru a reface parțial performanțele lanțului după parcurgerea celor 600 km, dar și cu zale rapide sau pini Shimano.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − four =