Acum citesti
Lemurlock – cablu antifurt cu lumini încorporate

Lemurlock-on-top-tubeMulți producători de biciclete din ziua de azi caută să integreze orice în orice: computere în pipă, senzori peste tot, imaginația este bogată. Lemurlock s-au gândit să atașeze luminile din față și din spate de… cablul de legat bicicleta. Astfel, acestea vor fi protejate împotriva furtului, un set de lumini dispărute însemând o cheltuială destul de mare dar uneori și nevoia de a merge acasă pe întuneric, ceea ce poate fi periculos. Astfel, produsul lor îmbină trei accesorii diferite într-unul singur, dar s-ar putea ca această idee să nu fie pe placul tuturor, având nu doar avantaje ci și dezavantaje.

Practic, Lemurlock este un cablu ce are o lumină albă într-un capăt și una roșie în celălalt. Cablul are grosmiea de 9 mm iar de capetele acestuia sunt atașate luminile care nu pot fi îndepărtate. Cablurile electrice trec prin interiorul cablului, sub cămașa impermeabilă de protecție.

Sistemul de închidere este cu cheie și se închide cu un buton. Mecanismul de închidere este format din două piese care alunecă libere pe cablu, putând fi poziționate unde este nevoie.

Lemurlock-headlightLumina de față produce 200 lumeni și folosește un LED Cree. Carcasa din aluminiu e impermeabilă și respectă standardul IPX6, fiind atașată de ghidon cu o prindere simplă de tip QR, șina de fixare fiind atașată pe ghidon cu ajutorul a două șuruburi.

Lemurlock-tail-lightLumina din spate produce 50 lumeni cu ajutorul a două LED-uri și respectă tot normele IPX6. Este prinsă de asemenea cu un sistem QR. În cazul în care tija de șa nu permite montarea suportului, lampa poate fi prinsă cu un sistem din silicon elastic de seat stay. Lumina este difuzată pe un unghi larg de 180 grade, pentru a fi vizibilă din cât mai multe poziții.

Butonul de pornire este situat pe lampa din spate. Cu o încărcare completă sistemul are autonomie de 7 ore în mod continuu și de 14 ore în mod intermitent. Nu sunt oferite informații despre durata necesară încărcării sau despre cablul/încărcătorul folosit.

Lemurlock-cableExistă totuși și niște dezavantaje ale sistemului. Cablurile nu sunt cele mai sigure sisteme de asigurare a bicicletei, producătorii specificând oricum că pentru o securitate sporită acesta trebuie folosit împreună cu un U-Lock. De asemenea, luminile și sistemul de închidere se cam bălăngăne pe lângă bicicletă și lovesc în cablu, dar acest lucru va fi rezolvat cu ajutorul unor huse exterioare din silicon.

Cei ce se simt atrași de idee pot să comande Lemurlock la prețul promoțional de 49 USD în cadrul campaniei de pe Kickstarter. În cazul în care campania va avea succes, livrările vor începe în iunie 2017.

Mai multe informații puteți afla pe pagina producătorului.

Informații și imagini preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − one =