Acum citesti
Lucian Logigan câștigă Prima Evadare 2013

De acum este clar. Românii pedalează tot mai mult și tot mai des, iar punctul culminat al ciclismului amator autohton este Prima Evadare. Ajunsă la cea de-a 5-a ediție, întrecerea a atins un nou record de participare, a avut un nou câștigător și a mai oferit o nouă duminică palpitantă tuturor celor care au fost prezenți.

Luptă crâncenă în categoria Elite

Chiar dacă Prima Evadare se adresează în mare parte sportivilor recreaționali și amatori, reflectoarele care o aduc în atenția publicului larg transformă competiția într-un trofeu râvnit și de riderii de mountain bike licențiați din țară. Probabil de aceea combativitatea a fost la cote mai ridicate ca în alți ani, majoritatea favoriților neavând de gând să-i lase mână liberă câștigătorului en-titre, belgianul Wouter Cleppe care se aștepta la atacuri din toate părțile conform spuselor sale. Tacticile de echipă au jucat un rol important, Pro Cycling Geiger și BUS Giant având un avantaj semnificativ din acest punct de vedere. Însă echipa sibiană a fost cea care a avut câștig de cauză finalmente, jocul la două capete pus în practică de Tudor Oprea și Lucian Logigan de-a lungul celor aproximativ 58 de kilometri ai cursei reușind să-i faciliteze victoria celui din urmă. Fiecare detaliu a contat, de la formă fizică până la îndemânare pe single trail-uri, și chiar dacă traseul a fost mai puțin pretențios ca în anii trecuți, experiența sportivilor și-a spus cuvântul. Riderul din Târgu Mureș a încheiat cursa cu o viteză medie de 29,5 km/h, adică cu timpul de 1:51:45. Alexandru Ciocan a fost cel care i-a urmat la o distanță seminificativă, cu aproape 3 minute în urma sa, iar bronzul a fost adjudecat de Marius Petrache, cronometrat în 1:54:47.

În ceea ce privește cursa feminină, Gyurka Zsuzsa, de la echipa NoMad Merida, a reușit să își mențină șirul de victorii din acest an nevătămat și neîntrerupt.

Un nou record de participare

Sărind peste pasaje pline de clișee și ode închinate gratuit, pot spune că am asistat astăzi la o desfășurare de forțe bicicliste. Fără discuții, numărul de participanți din acest an, circa 2.700, plasează Prima Evadare pe primul loc între maratoanele din sud-estul Europei, o performanță care se datorează mai mult unei organizării bine puse la punct decât a unor condiții naturale care să favorizeze acest sport. Pe lângă cei înscriși, multe alte grupuri de cicliști, mai începători sau mai avansați, pe cursiere sau pe mountain bike-uri, în ture serioase sau doar la plimbare, au putut fi văzuți în pădurile din jurul Capitalei, ori pe șoselele ce porneau din aceasta. Așadar, nu greșim dacă spunem că bicicleta a devenit una din noile preocupări.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =