Acum citesti
LVL Hydration Monitor supraveghează hidratarea

lvl-wearable-hydration-monitor-and-activity-tracker-wristband-3Dustin Freckleton, fondatorul şi directorul companiei BSX Insight, după ce a avut un atac de cord datorită deshidratării, urmat de o paralizie temporară şi trei luni de fizioterapie pentru a reînvăţa să meargă, a venit cu ideea de a crea LVL, un dispozitiv portabil de măsurare a nivelului de hidratare.

Mulţi sportivi pun mare accent pe hidratare şi este foarte bine deoarece hidratarea este foarte importantă la efort, deficienţele putând duce la crampe musculare, epuizare sau chiar mai rău. Monitorul LVL supraveghează nivelul intern de apă şi anunţă când este cazul să bem., nu numai pentru sportivi ci pentru toţi cei ce doresc să ducă o viaţă sănătoasă. LVL are aspectul asemănător cu un fitness tracker şi de fapt îndeplineşte şi funcţiile acestuia.

Proiectul a fost lansat pe Kickstarter şi a avut mare succes, atingându-şi obiectivul în doar câteva zile, dar încă există posibilitate de a comanda unul la preţul de 99 USD, mai puţin de jumătate din preţul final care va fi de 199 USD.

LVL măsoară nivelul de hidratare, rata de transpiraţie pentru a calcula pierderile, pulsul cu ajutorul senzorului inclus, nivelul de activitate fizică, calculând şi numărul de calorii arse atât la efort cât şi în repaos. Are de asemenea indicatori pentru starea generală, calitatea somnului şi performanţa atletică, sugerând câte lichide trebuie consumate pentru a îmbunătăţi toate acestea.

lvl-wearable-hydration-monitor-and-activity-tracker-wristband-1LVL foloseşte un senzor luminos care lucrează cu raze NIR (aproape de spectrul infraroşu) ce pătrund adânc în braţ pentru a măsura nivelul de hidratare. Senzorul măsoară şi pulsul cu o acurateţe de 8-10 ori mai mare decât senzorii cu lumină verde. Dispozitivul a fost testat de 250 de persoane şi s-a dovedit că oferă date la fel de precise ca testele din urină şi sânge, respectând chiar şi standardele militare în domeniu. Măsurarea pulsului se face cu o eroare de doar 2.7 bpm faţă de 14 bpm la marea majoritate a dispozitivelor cu fixare pe mână, fiind astfel cel mai precis monitor de puls pe mână de pe piaţă.

lvl-wearable-hydration-monitor-and-activity-tracker-wristband-4Informaţiile sunt afişate pe ecranul OLED iar LVL se conectează cu telefonul prin BTLE pentru a afişa informaţii mai complexe prin intermediul aplicaţiei. Autonomia bateriei este de patru zile în monitorizare continuă. Este rezistent la apă conform normelor IP67 şi are nevoie de 2 ore pentru o încărcare completă. Aplicaţia pentru telefon este disponibilă în iOS şi Android, având codul sursă disponibil pentur ca şi alţi dezvoltatori să poată integra LVL în propriile lor aplicaţii.

lvl-wearable-hydration-monitor-and-activity-tracker-wristband-2LVL este disponibil cu curea din piele maro sau neagră sau din silicon. Puteţi afla mai multe pe pagina lor de Kickstarter.

Informaţii preluate de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + 17 =