Acum citesti
Maraton de pedalat și alergat în scopuri caritabile la Oradea

Sărbătorile acestea vor aduce un cadou prețios pentru Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea pentru că Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor împreună cu Lotus Center Oradea pregătesc a doua ediție a evenimentului caritabil care deja a avut succes anul trecut. La fel ca în anii trecuţi, campania este menită să strângă fonduri pentru secţia de oncologie a Spitalului Municipal, concret, pentru achiziţionarea unor dispozitive medicale care să ajute în tratamentul cancerului. Și acest lucru se va face printr-un maraton de alergare pe bandă și de pedalare pe biciclete staționare.

oradea

„Dorim să oferim o platformă, prin care iubitorii de sport şi nu numai pot participa în mod activ la recuperarea copiilor bolnavi de cancer. Anual sunt trataţi 50-60 de copii bolnavi de cancer în Spitalul de Copii. Pentru a putea oferi tratamentul corespunzător, este nevoie de echipamente performante. Anul trecut am reuşit să adunăm donaţii în valoare de 20700 lei, din care am achiziţionat spitalului două utilaje ultraperformante, indispensabile pentru tratamente”, a declarat Szokolszky István, reprezentantul clubului organizator, pentru publicația ebihoreanul.ro.

Szokolszky este unul din sportivii care vor alerga 24 de ore încontinuu în cadrul acestui eveniment şi care îşi propune să stabilească şi un nou record. Startul ultramaratonului va fi dat pe data de 19 decembrie, la ora 17.00, şi se va încheia pe 20 decembrie, la aceaşi oră. Pe parcursul evenimentului vor fi amplasate 3 benzi de alergare şi 3 biciclete spinning în Lotus Center la Food Court la etaj pe care se va alerga, respectiv pedala încontinuu 24 de ore.

Sursa: ebihoreanul.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − 5 =