Acum citesti
Marius Petrache câștigă bătălia cu noroiul, la Ziua B

Competiția de astăzi nu a fost altceva decât un examen greu atât pentru cicliști cât și pentru bicicletele lor. Din cauza ploilor din ultimele zile, noroiul a fost prezent pe trase pe mai multe porțiuni, îngreunând parcursul celor prezenți. Ținând cont de faptul că dimineață la primele ore încă mai picura, nu putem decât să-i felicităm pe cei aproximativ 680 de participanți care și-au luat inima în dinți și au decis să înfrunte condițiile nefavorabile.

riders_club_ziua_b_2Toată lumea pregătită?

După start, vremea a fost mai blândă, iar ploaia s-a oprit. Cu toate acestea, organizatorul a decis că tura pentru copii și părinți va fi anulată, rămânând astfel în picioare traseul mediu și lung, care au fost de asemenea scurtate (28, respectiv 48 km aprox.) datorită unor porțiuni impracticabile. Dar a fost o cursă dificlă de la debut până la final, pentru participanții din ambele categorii. Marius Petrache de la echipa Sky Wellness|P-Track, care a reușit să termine primul (2:26:52) cu un avantaj considerabil, ne-a spus că s-a luptat mult cu noroiul dar și cu câteva clipe de rătăcire.

riders_club_ziua_b_3Marius Petrache urmărit de Daniel Crista în primii kilometri ai cursei.

Din fericire, a revenit rapid pe traseu și nu a pierdut foarte mult timp. Alex Stancu, de la BikeXpert Racing Team, a ținut să ne precizeze cu această ocazie că săptămâna trecută, noroiul de la Gârboavele XC a fost o glumă față de ceea ce s-a desfășurat astăzi lângă Bucureși. Pe locul 3 a ajuns Marian Frunzeanu de la Giant, care a reușit să piardă numărul de concurs pe traseu, asemenea lui Alex Stancu.

riders_club_ziua_b_9

La două ore după primii sosiți, încă nu terminaseră cursa toți cei de pe traseu, prin urmare nu am putut afla câți au reușit s-o încheie. În orice caz, pe final, mulți erau epuizați și pedalau agale spre linia de finiș. Fie pe biciclete, fie pe lângă ele, datorită unor probleme tehnice cu care deja suntem familiarizați în astfel de condiții: lanțuri rupte, schimbătoare rupte, roți descentrate și nu în ultimul rând, multe pene de cauciuc. Desigur, n-au lipsit nici căzăturile, unele dealuri foarte mici fiind aproape imposibil de escaladat dacă nu erau abordate în viteză. Nici măcar pe propriile picioare.

riders_club_ziua_b_11Întrebări? Probabil magazinele de biciclete vor avea mulți clienți săptămâna viitoare.

De menționat este fapul că această competiție a adus cu sine și mai multe premiere în sistemul Riders Club printre care cele mai importante sunt: mai multe categorii premiate cu premii în valoare de 20.000 de euro sau tabletele pe care concurenții puteau consulta în timp real performanțele obținute.

riders_club_ziua_b_15Marius Petrache, cu câteva sute de metri înainte de finiș și cu un avantaj considerabil.

Una peste alta, Ziua B va rămâne cu siguranță în sufletele celor care au luat parte, mult timp de acum încolo. Sunt multe aventuri de povestit din cursă, atât de către cei care au terminat cât și de către cei care au fost nevoiți să abandoneze. Iar cu această ocazie am dori să știm și părerea ta despre această cursă, așadar te invităm să ne spui mai multe în rubrica de comentarii de mai jos.

Dragoș Mitroi
Cernica, Ilfov

Filmul de astăzi, poate fi văzut aici.

Vezi Comentarii (36)
  • Total dejamagire. Desi traseul era nepracticabil inca de vineri seara, dupa o scurta incursiune pe traseu, personala, a mai plouat si toata noaptea de vineri. Dar „expertii si profesionistii organizatori” au declarat ca traseul este practicabil in totalitate, si nu vor pune probleme. Am fost impiedicat si de cei cativa zeci de caini „maidanezi” liberi, in portiunea de traseu din start, zona caselor. Dar astazi am vazut in fotografiile voastre vaci, deci ce sa pot sa spun…

  • Stiam ca va fi un dezastru total. Am preferat sa „pierd” 70ron decat sa ma enervez,racesc si stric bicla de cateva sute de roni.

  • Eu le-as da cu DEX-u-n cap organizatorilor pana invata sensul cuvantului „practicabil”. Am fost la triatlon – ciclism, alergare, inot prin balti. Traseul a fost neinspirat ales in conditiile astea. Prin padure, era, intr-adevar, oarecum practicabil, insa organizatorii au tinut neaparat sa organizeze traseul prin sleaurile de la tractoare.

    In rest maidanezi, vaci, gunoaie si spaghete cu gust dubios, noroc cu gratarul de langa.

  • Rafi ai dreptate…chiar ca totala dezamagire mai ales ca organizatorii ne-au comunicat la sedinta tehnica faptul ca sunt „cateva portiuni de noroi dar traseul este practicabil”. Probabil ca dansii uita faptul ca mare parte suntem amatori care ne dam de fun si care cu greu facem fata conditiilor dificile. Eu personal am terminat si cu un timp de care sunt multumit raportat la conditii dar cu siguranta nu voi mai concura pe noroi si de asemenea ma voi gandi de 2 ori inainte sa particip la un concurs organizat de Riders Club. Pana una-alta ii las pe baietii de la Bicishop sa imi readuca bicicleta la forma initiala.

  • Evident, trebuie sa fie si nemultumiti, este MTB daca nu vrei namol si sleauri te dai pe asfalt sau, mai bine, in sala la mall, ca au si AC si Gatorade la rece.

    Mai uitati-va si la altii:

    http://www.freerider.ro/competitii/absa-cape-epice-2014-team-bulls-preia-conducerea-66877.html

    http://www.freerider.ro/noutati/enduro-pillipinas-ploaie-pe-tot-parcursul-cursei-67359.html

    Nu te obliga nimeni sa te dai daca nu te simti pregatit, ploua de cateva zile, e normal sa fie namol.
    Va propun sa organizati voi un concurs in care sa dati tot afara de pe traseu, inclusiv mustele si tantarii.

  • th3c0d3r
    Link-urile aratate de tine sunt 100% pentru profesionisti si cluburile de elita. Nu orice se poate inscrie si participa acolo ( cel putin eu asa stiu )
    Astazi, la Cernica, 90% din concurenti erau amatori.
    Este vorba doar despre onestitate si sinceritate, asumarea unui risc de a anula/amana un concurs, de a spune participantilor adevarul. Dar vad ca multi au aflat ulterior adevarul, pe traseu, fiind dejamagiti. Vad si citesc pe Facebook, ca la ora 17.30 inca erau concurenti amatori prin padure, neajunsi la finish, nu mai exista voluntari pe trasee.
    Imi pare rau pentru ei, pentru ca stiu cat costa intretinerea unei biciclete.
    Te felicit pe tine, daca ai terminat sanatos, si fara daune bicicletei.

  • topinel
    Imi pare foarte rau. Conform discutiilor de pe Facebook de aseara, in care spuneam organizatorilor ca sunt caini maidanezi liberi pe traseu, in zona caselor, ei au asigurat ca vor fi oameni cu aparate „de indepartare” a cainilor, si ca au vorbit cu fiecare proprietar de casa, sa isi tina cainii legati. Inteleg ca nu a fost deloc asa.

  • Este competitie la care au paritcipat si ciclisti certificati UCI, poti sa te intorci dupa primii cativa km daca crezi ca nu faci fata sau poti sa strangi din dinti, sa termini si sa afirmi cu mandrie „A fost incredibil de greu, dar am reusit sa termin”.

  • Eu am fost foarte dezamagit de evolutia traseului. Organizatorii, deoarece de asta sunt organizatori, trebuiau sa ia in considerare ca dupa 5 zile de plaoie, si dupa primii 50 de biciclisti ce vor trece pe traseu, acesta va deveni impracticabil. Si pentru the coder care nu stie sa foloseasca literele, te invit la o tura de dh pe noroi. Eu chiar credeam ca o sa ma distrez foarte bine la aceasta cursa. Imi parea foarte bine ca va fi noroi. Dar nu compari noroiul de pe zonele unde se cultiva diverse cu noroiul de pamant normal. Imi pare rau ca nu s-a anuntat corect de la inceput ce ne asteapta. Probabil as fi trecut de la proba mare la cea mica. Pentru mine este prima tura de XC si recunosc, nu m-am antrenat corespunzator. Am facut mai mult de 5 ore. cred ca 10 km i-am mers pe langa bicicleta. Conditie am, alerg si fara bicicleta, ma dau cu bicicleta de cand ma stiu si am fost si la multe concursuri de DH pana acum. Sunt foarte dezamagit de rezultatul meu de azi, si voi avea grija sa ma informez mai bine, si sa nu ascult nici macar de organizatori.

  • daca pe fetite le-a speriat noroiu si nu au avut taria sa nu se planga….atunci mai bine sa taca si sa se dea cand este soare DOAR…pe uscat…poate le prieste praful

  • Parerea mea? Daca ar fii sa scriu ce nu mi-a convenit si nu mi s-a parut normal la ziua de azi, cred ca as termina maine.
    Dar ca idee, cum sa pui un agramat, un om care nu stie sa lege 2 cuvinte, dar sa-l pupi in fund atata ca e multiplu campion sau ce e el, sa prezinte/comenteze in start de concurs? Pe langa partea cu dictia, habar nu avea care, unde trebuie sa se pozitioneze, si care lua startul, la ce ora si ce interval de timp. In fine, alta chestie care m-a deranjat a fost faptul ca a mintit ca un porc ca e practicabil traseul cand dupa 5km eram cu noroiu echivalentul la inca o bicicleta pe mine. Caini vagabonzi….vaci pe traseu…oi sau capre ce naiba erau alea, si tot felul de animale si obstacole nedorite. Dar sa minti ca e traseu „perfect practicabil” mi se pare de o nesimtire mare. Asa este cand esti organizator si ai inchis inscrierile, restul nu te mai intereseaza, si nu mai conteaza cum e vremea, traseul si asa mai departe. Oamenii s-au vazut cu sacii in caruta si gata, nu le-a mai pasat. Despre traseu ce pot sa zic, primii 5km au fost foarte ok zic eu, dar dupa aia 5km, cand am intrat pe marginea padurii am inceput TOTI sa ne blestemam zilele. Namol 5-8cm, dar cleios si lipicios, nu mazga d-aia de cade imediat, nuuu, lipisios nu alta! Santuri cu balti adanci intre 4cm si 50-60cm chiar (am nimerit intr-un sant de genul in care trecea apa putin peste angrenaj), portiuni impracticabile, cca. 8km (doar atat din ce am parcurs eu si nu am putut merge pe bicicleta) dar la Epic, dupa al 3-lea refill, traseul de pe marginea lacului, dupa ecluza aia, era numai de urcat si mers pe langa bicicleta, deci impracticabil, de acolo nu mai stiu sincer, ca am renuntat, si-asa depasisem timpul maxim de traseu, deci mergeam in speranta ca nu mai era mult pana la finish, dar nu a fost sa fie asa, m-am intors la ecluza, si am luat-o prin Branesti, si apoi sosea si dupa Exporom. Mai ales, cum ma tu ca organizator sa pui niste bieti copii pe traseu si sa nu le spui la ce km din traseu sunt, ca sa spuna biciclistilor??? Cum??? Saracii ii intrebau toti cat mai au, sau la ce km sunt si ei nu stiau ce sa zica. Le era lene organizatorilor sa faca si chestiile astea nu? Ca ma duceam la un checkpoint, intrebam cat mai e de mers la epic, mi se zicea 18 km, mergeam la urmatorul mi se zicea ca mai sunt 20 si ceva, la urmatorul ca nu mai e mult si tot asa. Alta parte idioata, a fost faptul ca se anunta pe traseu ca se mai scurteaza din traseu ca e greu de parcurs si tot asa, dar asta i-a dat peste cap si pe cei de la checkpoint-uri si refill-uri si nimeni nu mai stia nimic. De ce nu s-a amanat? De ce nu s-a scurtat de tot? Ca sa nu se faca cei de la riders club (nici nu merita sa scriu cu litere mari) de cacao, trebuiau macar sa faca traseul de 65km, sa-l faca la cel de 35km, sau 45km maxim. Ma rog, proasta organizare persista peste tot. Dezamagitor in orice caz…..Adica platesc 70 de lei inscrierea, primesc un tricou ieftin, un tubulet cica kit de vulcanizare, care ma chinui sa-l scot din cutie pana trece timpul de parcurgere, si sa mai primesc 10000 de pliante si prostii, sa merg la concurs dupa 2 nopti de ploaie (ce-i drept, i-a mancat pe multi in fund asa continue in loc sa nu se prezinte), dar sa minta in halul ala ca traseul e practicabil nu mi se pare normal.La final, cred ca le-a placut foarte mult ca au fost 50 de oameni la scena, si restu abandonati si la casele fiecaruia. Dar asta e, sa ne fie invatatura de minte. Sper ca la Prima Evadare va fi uscat si foarte „impracticabil” daca „practicabil” a fost azi. In orice caz, ramane o experienta de neuitat, m-am si distrat, cu tipul de la start care nu lega 2 vorbe, si cu cei de pe traseu, glume si ironii legate de concurs, asta m-a mai motivat, si faptul ca acei copii de la checkpointuri aplaudau, si „traiau momentul” alaturi de concurenti. Ziua asta nu cred ca o s-o uit prea curand, dar nici ca mai particip la alt concurs organizat de ei, chiar daca va fi uscat pe jos. Cam atat am avut de spus.

  • Asta e, organizatorii sunt de vina ca nu au prezentat probe de sol la sedinta tehnica, tot organizatorii sunt de vina ca nu au spus ca o sa fie namol daca ploua (!!!) si probabil Basescu e de vina ca a plouat toate acestea cumulate au dus la rezultatele proaste obtinute astazi. Pregatirea fizica si psihica a concurentilor si starea bicicletelor si a echipamentului nu conteaza asa de mult intr-o competitie, chiar deloc.

  • Traseul a fost foarte greu dar experienta este unica !
    Iar pentru amatrii plangaciosi……puneti picioarele pedale , strangeti din dinti si bagati km.

  • so… suntem atat de meseriasi incat ne plangem ca niste babe de o ploaie si ne scuzam ca suntem amatori… ati vazut moontime redbul? s-a zis de la start – nu amatorilor fara palmares. vreti sa fie asa toate? sa iesiti la plimbare in herastrau duminica? tine de fiecare dintre noi daca vrem sa participam sau nu, daca vrem sa terminam cursa sau ne gandim la daunele care pot aparea. Dintre voi cati ati organizar un eveniment de dimensiunea si cu logistica celui de azi? Ati negociat vreodata un contract de sponsorizare? ati luat vreodata o aprobare de la autoritati pentru ceva? credeti ca astea le obtineti de pe o zi pe alta, in functie de cate raze de soare cad pe pamant ? …gizas, eu la 20 ani mi-as fi dorit sa se organizeze evenimente de genul asta…si voi ca le aveti … va plangeti ca mironositele.

  • si remac pozele tare macho… insa niste catei ne fac sa ne fie frica. mergi pe munte cu bicicleta sa vina cainii de la stana al tine si sa te rogi sa iasa de undeva ciobanul…si apoi o sa-ti treaca frica de catei.
    btw…cainii adevarati erau legati.

  • Mi s-a parut destul de greu de parcurs, as fi preferat sa-mi spuna de la plecare ca traseul este greu practicabil, nu ca sa nu mai pornesc la drum, ci ca sa ma pregatesc psihic sa imi car bicla in spate pe unde nu puteam sa merg pe ea. Sunt incepatoare, dar cred ca asta nu ne exclude pe noi, cei care nu facem asta de x ani de zile, sa participam si noi la competitii de genul asta. Asa ca nu cred ca e cazul sa fim rautaciosi unii cu ceilalti. A fost amuzant, ne-am murdarit, am obosit si am injurat, dar cred ca in final conteaza sa ne respectam unii pe altii, atat pe traseu cat si in comentarii.

  • Oameni buni, haideti sa fim un pic realisti. A plouat 3 zile. Pentru cine doamne iarta-ma nu era clar ca va fi noroi pe traseu?!! Daca ati ales sa luati startul, trebuia sa va asumati experienta. Si daca simteati ca nu e pentru voi aveati oricand optiunea de abandon. Terminati cu nebuniile astea in legatura cu anularea unui eveniment de MTB pentru ca e noroi pe traseu. Asta e MTB-ul! Are si noroi, chit ca uneori e din abundenta.

  • Si ca sa inchei, mi se pare foarte trist un comentariu de genul „stai sa vezi tu x lucru (insereaza aici vreo experienta a celui care comenteaza)… aia inseamna greu!”. Cred ca trebuie sa incepem sa intelegem ca experientele noastre difera si sa acceptam ca unii au o limita de toleranta mai mica, altii mai mare, asta nu ne ia din dreptul de a ne exprima parerea. Nu mi-e teama de caini spre exemplu, dar nici nu m-am simtit confortabil sa ii aud cum latra pe langa mine. Si da, am fost si pe la stane si prin tot felul de locuri de genul acesta, totusi nu mi se pare normal sa particip la o competite cu bicicleta si sa imi fie chiar si putin, psihicul perturbat de caini, vaci sau alte chestii. Daca era asa, ma inscriam la competitie de supravietuire si incheiam povestea. Nu dau in organizatori, nu stiu daca aveau cum sa prinda atatia caini, ce vreau sa transmit e ca atitudinea asta aroganta fata de parerile altora e usor nepotrivita in contextul asta.

  • Eu nu m-am plans ca mi-a fost greu, dupa 3 zile de ploaie era logic ca o sa fie namol, dar din moment ce ai zis nesimtitii aia ca e traseul „perfect practicabil” am zis ca hai ca nu o fi asa greu, dar nu sa minta in halul ala atata timp cat am impins la bicicleta 7km de mi-au iesit ochii din cap. Daca voiam naiba plimbare in padure, ma duceam si fara bicicleta ca tot aia era naiba! Daca mi se zicea la inceput ca ‘ba frate, traseul este unul dificil spre impracticabil, amatorii care cred ca nu se pot descurca pe asa traseu sunt rugati sa stea de o parte si sa nu plece de la start!” era simplu, ma dadeam la o parte si aia era!

  • le multumesc in primul rand VOLUNTARILOR , saraci au incasat toate frustarile noastre , au inghetat in punctele de control si totusi mai aveau puterea sa ne zambeasca
    acu sa ne intoarcem la asajisi organizatori ,care sincer nu prea au deaface cu bikla , mai degraba cu contul din banca
    nu sunt un plangacios , da vin sa ma dau cu bikla nu sa imping la ia (bine ca am fost inspirat sa ma inscriu la standard nu la epic), se stia de luni ca toata saptamana va ploua inclusiv in ziua cursei si nu sa facut nimica, Scuze sa facut ceva sa redus traseu, Domnilor organizatori poate nu stiti dar in zona sunt o groaza de drumuri pietruite de ce tucu meu nu leati folosit ?
    Comunicarea cu participanti a fost groaznica , cum sa spui ca traseul este in mare parte practicabil cand era total invers ,in mare parte impracticabil .Voluntari de la punctele de control nu stiau saraci nici la ce kilometru sant si nu nu puteau sa dea nici un fel de informatii despre cum arata traseul in continuare.
    Cireasa de pe tort , cu toate ca era clar ca vor fi foarte multe abandonuri nu existau decat cateva puncte de retragere din traseu si alea nasoale findca uneopri era mai usor sa continui iar singurele reale erau la punctele de alimentare unde puteai sa iesi pe asfalt
    th3c0d3r@ ai postat doua linkuri poate reusesti sa imi arati un cadru care sa semene cu ce sa intamplat ieri ca io nu am gasit
    Nu e prima data cand particip la un concurs pe noroi, la unele a trebuit sa car bikla in spate dar pe bucati scurte nu sa o imping jumatate din traseu

  • Concluzia e simpla: din 180 de rideri la 30-39 ani, cursa standard, numai 80 au terminat cursa. Ultimul in 6 ore, daca mergea pe jos fara sa se agite, fara bicicleta, termina mai repede. Nu stiu cum o fi la restul, ca site-ul unde s-au publicat rezultatele merge ca ochiul mortului, dar presupun ca e acelasi pattern.

  • Problema cu practicabilu:
    – cand a trecut in verificare organizatorul, poate a fost practicabil.
    – dupa ce au trecut 100 de ciclisti, zonele fara pietre dedesubt au devenit aratura.

    Era clar pentru oricine ca va fi namol greu

    Singura vina pe care o atribui organizatorilor e ca stiind ca toate biclele o sa fie pline de namol nu au pus la dispozitie mult mai multe masini cu apa pentru spalare. Am asteptat foarte mult in frig.

    O vina morala mai mica o au pentru ca au incercat sa o dea ca o sa fie bine, faza cu namolu bun si ala rau a fost f. tare, ca nu au amanat (clientii lor sunt sponsorii, NU ciclistii – asta e clar).

  • domnilor, domnilor, prea multa patima!

    nu a fost vina organizatorilor pentru ploaia de o zi si jumatate dinaintea evenimentului. sigur ca nu a fost vina lor. insa vina lor mare, de fapt vina exclusiva a directorului tehnic de concurs a fost aceea de a fi mintit, realmente, in legatura cu starea reala a traseului. pentru ca aceasta nu a fost nicidecum cea anuntata, si anume „practicabila”, pe bicicleta, de catre oricine.

    iar cei care se plang, se plang degeaba, pentru ca nu i-a aliniat nimeni la start cu arma la tampla. in cazul meu, spre exemplu, lipsa unui antrenament mai temeinic si vreo 20 de kilograme in plus si-au spus cuvantul si am abandonat (traseu standard) cu vreo 10km inainte de finish si m-am intors pe sosea. dar nu am abandonat din cauza altcuiva, ci din cauza mea exclusiv.

  • Traseul a fost unul greu, impracticabil de multi amatori, informarea gresita atat dinainte concursului cat si in ziua lui i-a facut pe multi sa nu i-a in considerare schimbarea cauciucurilor cu unele pentru namol. Am tot participat la concursuri, acesta era doar pentru PRO, categoric nu pentru amatori . Dar oricum trebuia sa fie de fun, cu namol cu tot, pacat a fost un dezastru total pentru multi, care au abandonat din cauza conditiilor de rulare, accidentarilor si distrugeriilor suferite asupra bicicletelor in urma unei lipse totale de informare asupra traseului .
    Prin urmare :
    1. Organizare foarte slaba(am venit tocmai ca in trecut am fost multumit de ei, acum nu ! )
    2.Premii canci ( strangii prostii sa le dai o banana la 50-70 de lei doar ca sa le dai premii profesionistilor ? bataie de joc, iar premiile de 20.000 de euro erau…in buzunarul organizatorilor nicidecum la participanti ! )
    3.Pastele erau facute de vineri in bataie de joc
    4.O zi proasta pentru mtb (si afara se inamolesc, dar nu in argila , vedeti CAPE EPIC de anul acesta) dar avem ce povesti pe viitor
    5.In urma bunelor organizari de anii trecuti , acum s-a observat transformarea comerciala a oranizarii unui concurs, a se vedea dezamagirea totala de la final, nu poti incheia ziua cu premierea in fata a 40 de rideri dintr`un total inscrisi de 1100.
    Bafta pe viitor !

  • As dori sa multumesc pe aceasta cale Primei Evadari, editia 2010, ca m-a lecuit pe viata de ce va sa zica o tura pe noroi. Din fericire am avut suficienta inspiratie sa nu ma prezint la startul zilei bucuriei. Nu de alta, dar consider ca de banii mei (a se citi bani de inscriere, echipament, bicla) vreau sa ma simt BINE. Maratoanele prin noroi la temperaturi sub 10 grade sunt exact opusul cerintelor mele.

    Totusi, nu pot sa nu ma gandesc cum ar fi aratat imaginea acestei zile daca ar fi fost un traseu uscat si o vreme calduta. Ar fi fost o zi placuta, nu? Chiar cu toate minusurile (animale pe traseu, personal neinstruit si restul). Poate ca organizatorii ar trebui sa ia mai des in calcul varianta amanarii maratoanelor. Placerea participantilor face mai mult decat pare!

  • Va plangeti degeaba voi nu stiti ce insemana noroi adevarat. Verificati primul maraton de la Gaboavele sa vedeti acolo noroi adevarat.
    D.p.d.v. al meu traseul a fost practicabil pe bicicleta sa impins la ea in jur de 1-2 km si nu sa carat in brate.

  • Iulian,
    am fost la Garboavele anul acesta! Eu as zice ca a fost joaca de copii acolo!
    Apoi, cei care se plang aici sunt AMATORI! Garboavele XC este un concurs pentru nivele avansate, dat fiind si locul limitat de locuri 250!

  • Rafi
    Eu sunt amator ma duc la maratoane doar sa ma antrenez ,iar la Garboavele este vorba de prima editie ,(acum 3 sau 4 ani) nu cea de anul acesta.

  • Daca la Garboavele a fost joaca de copii, cum iti explici ca eu am scos aproape acelasi timp la ambele concursuri ( GXC 2 h 44 – 36 km si 2 h 59 -28 km ) ?
    Unde a fost joaca cand au fost 5 grade, ploaie din plin, urcari deloc prietenoase nici macar in picioare si coborari de slalom …ca la ski.
    Incepem sa aberam pe marginea neputintei personale.
    Fiti barbati „ce dracu” !!! Chiar daca partea organizatorica a fost proasta concursul in sine a fost o lectie dura atat pentru fizic ca si pentru psihic.
    Eu am renunat cu gandul de 3-4 ori in timpul cursei….nu mai puteam dar am strans din dintii plini de namol si am continuat..
    PS: pentru biciclistii de „Herastrau” tot respectul daca/care au terminat…..iar pentru cei care nu am terminat …padurea Baneasa e la fel de aproape ca Herastraul.. :). MTB inseamna – http://en.wikipedia.org/wiki/Mountain_bike

  • fiind nou in aceasta lume si mai in varsta decat marea majoritate a obisnuitilor acesteia, intreb: ce inseamna rider profesionist in contextul dat? traieste cineva din datul pe bicla? isi intretine cineva familia din aceasta activitate? isi plateste facturile curente si vacantele, ratele la credit din ea? intreb, nu dau cu parul.

  • Concluzii pe scurt:
    – am 40 de ani, am fost inscris impreuna cu fiul meu de 11 ani si 9 luni. Am fost inscrisi la tura scurta, optiunea family. Am terminat in 3 ore si jumatate.
    – singurul lucu pe care il reprosez organizatorilor este afirmatia „traseul este practicabil, iar noroiul nu incarca”. Altfel, pentru orice om cu simul realitatii, e evident ca dupa o ploaie de 3 zile (inclusiv in noaptea dinaintea concursului) traseul va fi plin de noroi.Organizatorii ar fi trebuit sa spuna „terenul este imbibat cu apa, cu siguranta va deveni dificil, cu zone impracticabile dupa ce va fi rascolit de primii concurenti”.
    – se putea si mai rau – si anume sa ploua in timpul concursului.
    – pentru cei nemultumiti de conditiile de concurs – dincolo de „dezinformarea” crainicului, exista oricand optiunea abandonului. Dar tocmai ideea de a termina „in sa” te face sa continui.
    – organizarea unui astfel de eveniment presupune un efort urias. Daca esti amator de miscare si participi la astfel de evenimente doar pentru a gusta din atmosfera de concurs (nu iti propui recorduri sau clasari), premiile nu te intereseaza. Banii pe care ii platesti sunt taxa de participare. Daca e mult, nu participi, sau iti organizezi propriul tau concurs. Nu vad nici o problema ca organizatorul sa castige din asta, pentru ca el a investit imp si nervi in organizare. Eu m-am trezit, am pus bicicletele pe masina, m-am dat si am plecat. Pentru ca traiesc in Ro, consider excelent fapul ca am avut parte de toalete ecologice, vestiar si serviciu de spalare a bicicletei. Daca nu-mi plac pastele, nu le mananc. Nu am venit la concurs ca sa iau masa in oras.
    Daca mi se pare frig si consider ca traseul imi pune in pericol fizicul sau bicicleta, ma inorc frumusel din traseu, ca nu e nici o rusine.

  • este adevarat ca la inceput , inainte de start , toate erau bune si frumoase , dar …. totusi ca un bun organizator ce te pretinzi a fi nu este normal sa nu spui adevarul despre traseu , ca este inpracticabil in foarte multe portiuni , si foarte greu pentru amatori , avand in vedere ca la aceasta ” zi B ” , peste 90 % erau amatori , veniti sa se simta bine. Iar ca totul sa fie OK pana la sfarsit , nu este absolut deloc corect , ca sa nu spun lipsa de respect pentru participanti , faptul ca s-a stat 3 TREI ORE LA COADA pentru a spala bicicleta , si cand a fost gata SURPRIZA ! totul era strans mai lipseau doar oamenii de curatenie ! DOMNILOR ORGANIZATORI NORMAL ESTE CA TOTI PARTICIPANTII SA BENEFICIEZE DE ACELEASI CONDITII , CHIAR DACA AU SOSIT LA LIMITA MAXIMA DE TIMP , 15.30 , IAR APOI SA STEA 3 TREI ORE CA SA POATA PLECA IN MOD CIVILIZAT ACASA. Pacat , stiu ca laurii sunt doar pentru invingatori , dar acestia nu ar fi pe primul loc daca nu ar avea cu cine sa concureze ! Va doresc numai bine

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − sixteen =