Acum citesti
Bicicleta 29er de doar 6.9 kg cu tot cu pedale!

Într-o lume unde bicicletele de şosea la sub 5 kg au început să apară, bicicletele de munte ultra-uşoare nu sunt cu mult în urmă. Însă ce greutate trebuie să aibă un mtb pentru a fi considerat foarte uşor? Odată cu introducerea roţilor de 29 inch acestea au devenit mai grele însă cred că suntem ok dacă spunem că orice sub 7,2 kg ar trebui să fie considerat ultra uşor. Şi mai ales dacă echiparea include pedalele. Astfel ajungem la fabricantul R2BIKE cu modelul Opencycle 1.0 care cântăreşte doar 6,9 kg cu tot cu pedale!

bicicleta mtb carbon ultra light r2bike-Open-cycle-1

Pornind de la cadrul Opencycle 1.0 compania a adăugat o furcă rigidă 3T Team. Pentru cockpit s-au folosit component MCFK. Frânarea este asigurată de Formula R1 Racing cu discuri Ashima. O alegere interesantă o regăsim la transmisie unde compania a folosit un angrenaj Sram XX 2×10 în loc de omniprezentele 1x, la acest nivel de top. Este posibil totuşi ca această opţiune să aibă legătură cu alegerea angrenajului Clavicula M3 complet echipat cu powermeter SRM.

bicicleta mtb carbon ultra light r2bike-Open-cycle-6

Pentru a obţine o greutate cât mai redusă la roţi s-au folosit butucii Tune Prince/Princess legaţi la jantele clincher AX Lightness peste care s-au instalat anvelopele Schwalbe Thunder Burt. Pedalele, pe care toţi producătorii nu le adaugă când afişează greutăţile, sunt Bebop din oţel.

Greutatea totală este de 6,9 kg!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + eighteen =