Acum citesti
BMC Trailfox TF01 – prima bicicletă pentru Enduro cu transmisie XTR Di2

BMC Trailfox TF01 a fost prima bicicletă 29er din carbon cu suspensii de 150 care a concurat la circuitul World Series. Acum Trailfox beneficiază de o nouă premieră fiind prima bicicletaă pentru enduro echipată cu schimbătorul electric/electronic Shimano XTR Di2.

BMC Trailfox TF01 03

Noul XTR Di2 a fost lansat anul trecut la Cupa Mondială UCI de la Albstadt. Julien Absalon, de la BMC MTB Racing Team, a fost unul din principalii rideri care a testat şi validat noul echipament. Astăzi a venit rândul celor de la BMC Factory Trailcrew să beneficieze de avantajele tehnologiei de ultimă oră.

François Bailly-Maître, căpitanul echipei BMC Factory Trailcrew a fost foarte impresionat de noul sistem. „XTR Di2 este foarte rapid şi precis”, spune el. „Interesant este faptul că poate fi programat pentru a favoriza anumite stiluri de pedalat. Odată ce ai introdus datele tale în programul E-tube este uşor să optimizezi bicicleta pentru antrenament, concurs sau plimbare. Groupset-ul este foarte uşor şi oferă opţiuni suplimentare cum ar fi ecranul de pe ghidon şi un clic digital care îţi confirmă că sistemul a primit comanda.

BMC Trailfox TF01 01

Shifterul Syncro permite acţionarea celor două schimbătoare, faţă şi spate, folosind o singură maneta. În plus spaţiul dintre cele două manete poate fi modificat. Şi din punct de vedere estetic totul arata bine întrucât sistemul este integrat în cadru.”

BMC Trailfox TF01 02

Se pare că şi pentru enduro acest sistem electronic este util întrucât combină gama extinsă de viteze, venită din partea celor două foi pe faţă, cu funcţionalitatea intuitivă a unui singur shifter.

Întrucât sistemul este programabil acesta poate oferi mai multe moduri: unul care favorizează pinioanele mari optimizat pentru urcări, alt mod optimizat pentru concursuri care favorizează pinioanele mai mici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − two =