Acum citesti
După Shimano, JAGWIRE lansează discurile răcite

Jagwire lansează noile discuri de frână din 3 piese Elite CR1 răcite suplimentar cu radiator. Similar cu discurile de frână Shimano IceTech Freeza cele de la Jagwire dispun de o suprafaţă exterioara de frânare din oţel cu aluminiu prins la mijloc. Acestea sunt fixate de un spider din aluminiu forjat care ajuta la menţinerea rigidităţii întregului ansamblu.

discuri de frana Jagwire Elite CR1 1

Jagwire a realizat teste comparative cu discurile Shimano IceTech Freeza şi spun că rezultatele sunt similare, dacă nu chiar puţin mai bune pentru primele 100 de secunde de frânare. Dar până la urmă cât de des frânezi 100 de secunde încontinuu? Performanta înseamnă de fapt cum se face managementul căldurii, iar noile Elite CR1 au rămas mai reci dcât Shimano în primul minut de frânare.

discuri de frana Jagwire Elite CR1 2

Pentru început discurile vor fi disponibile cu diametre de 160 şi 180 mm greutatea pentru cel de 180 fiind de 147g. Lamelele din aluminiu care ajută la răcire alternează ca direcţie acest lucru ajutând la extragerea aerului cald din metal.

discuri de frana Jagwire Elite CR1 3 discuri de frana Jagwire Elite CR1 4

Dar dacă performanţele sunt similare cu deja cunoscutele IceTech Freeza de la Shimano, de ce ai cumpăra Jagwire? Ei bine preţul va fi mai mic faţă de Shimano, cu 5 până la 10%. Preţurile estimate vor fi de 58 Euro pentru 160mm şi 59 Euro pentru discul de 180mm. În plus vor exista şi în varianta cu prindere în 6 şuruburi.

Discurile au fost testate pe o mulţime de etriere şi până acum nu au găsit vreo marcă la care radiatoarele să se atingă de etrier.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − eleven =