Acum citesti
Noua Giant Toughroad uneşte prăpastia dintre mtb şi ciclocros

Giant a lansat noua bicicletă Toughroad destinată turelor în natură, dar şi navetei în oraş. Este o bicicletă offroad cu roţi 700c potrivită drumurilor forestiere, pentru uliţe la ţară sau asfaltul din şi dintre oraşe, o bicicletă gândită să combine avantajele bicicletelor de ciclocros şi mtb. Spre exemplu dacă drumul asfaltat spre serviciu trece şi prin pădure, poţi merge liniştit şi pe poteca scurtătură.

giant toughroad slr 2016 02

Cadrul este fabricat din aliajul Aluxx specific Giant fapt care oferă bicicletei o greutate totală suficient de mică. Întrucât Giant construieşte propriile cadre, este în măsură să aplice cele mai noi tehnologii în vederea obţinerii unei greutăţi cât mai mici. Astfel cadrul noii Toughroad este cu 20% mai subţire. Cu toate acestea confortul şi siguranţa ciclistului nu au de suferit.

giant toughroad slr 2016 01

La greutatea mică contribuie şi furca din carbon care ajuta inclusiv la confortul sporit. Geometria bicicletei este gândită să ofere confort şi eficienţă pe distanţe mari. Pentru eficienţă a fost aleasă geometria de ciclocros însă pentru confort s-a renunţat la ghidonul specific de cursieră şi s-a ales unul plat de mtb.

Confortul este suplimentar îmbunătăţit mulţumită tijei de şa D-Fuse care absoarbe vibraţiile venite de la drum. În funcţie de modelul bicicletei – SLR1 sau SLR2, poţi opta pentru tijă de şa din carbon sau aluminiu.

giant toughroad slr 2016 04

Însă indiferent de model, frânarea este hidraulică pe disc. Acest lucru asigură siguranţă sporită la frânare indiferent de condiţiile meteo. Este ştiut că pe ploaie frânarea pe jantă are de suferit semnificativ. În cazul frânelor pe disc randamentul rămâne neschimbat indiferent de vreme sau temperatură.

Bicicleta, fiind gândită să funcţioneze optim şi pe drumuri neamenajate, este dotată cu protecţii care apără cadrul de avarii. Vorbim aici de protecţia X-Defender amplasată de-a lungul ţevii downtube. Aceasta protejează cadrul de pietrele aruncate de roata faţă. Aceeaşi protecţie X-Defender apără şi cablurile schimbătoarelor de viteze.

Întrucât este pregătita pentru aventură, cadrul bicicletei este dotat cu montanţi pentru portbagaje şi aripi. Bicicleta devine astfel multifuncţională. O poţi folosi şi în ture epice de cicloturism care durează chiar şi câteva săptămâni sau în oraş, pentru drumurile la cumpărături şi la serviciu.

giant toughroad slr 2016 03

Bicicleta Giant Toughroad SLR 2 este disponibilă şi în România la preţul recomandat de 4.399 lei.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + 20 =