Acum citesti
Pegas lansează noul fat bike mtb Suprem

Săptămâna viitoare va avea loc în București lansarea oficială a noii biciclete Pegas Suprem. Este o bicicletă mtb gândită să aibă performanțe mai bune decât un mtb obișnuit, pe suprafețe cum ar fi nisipul și mai ales zăpada.

fat bike pegas suprem mtb 02

Din imagini bicicleta arată foarte bine, iar echiparea este chiar decentă. Anvelopele CST BFT cu dimensiunea de 26×4.0 sunt mai degrabă “multifuncționale”, bune și pentru vară și pentru iarnă. Transmisia este chiar interesanta fiind 1×10, așadar 10 pinioane și o singură foaie, în timp ce schimbătorul spate (singurul) este Microshift. Poate nu ați auzit de marca asta însă Microshift sunt concurenți direcți pentru Shimano și Sram. Nu îi vedeți prea des pe echipările standard ale bicicletelor însă calitatea este egală cu a marilor companii consacrate.

fat bike pegas suprem mtb 06

La fel de interesant este și faptul că Pegas a ales să echipeze bicicleta cu suspensie față chiar dacă imaginea consacrată a bicicletelor fat este aceea cu furcă fixă. Însă o furcă cu suspensie oferă totuși mai mult confort, deci și performanțe mai bune.

fat bike pegas suprem mtb 07

Frânele sunt și ele „brand name” fiind vorba de Tektro Aries. Sunt frâne mecanice pe disc. Față de frânele hidraulice, acestea mecanice oferă performanță ceva mai redusă. Totuși fiabilitatea lor este mai mare, iar pentru o bicicleta fat folosită în general în condiții grele, frânele pe disc mecanice sunt mai potrivite.

fat bike pegas suprem mtb 03

Însă poate cel mai interesant este cadrul. Față de modelul anterior de fat bike urban Pegas Cutezător care avea cadrul din oțel, Suprem ne oferă aluminiu, mai exact aliajul 6061. Acest lucru ar trebui să însemne un confort mai bun pentru utilizator.

Greutatea anunțată este de 17,2 kg, Pegas Suprem este disponibilă în două culori – roșu mat și verde smarald și o singură dimensiune de cadru 17”. Prețul anunțat este de 2.999 lei însă la data publicării acestui articol prețul era redus la 2.399 lei.

Bicicleta va sosi și la noi la redacție pentru test după care revenim cu impresii proaspete.

fat bike pegas suprem mtb 08 fat bike pegas suprem mtb 09

Vezi Comentarii (4)
    • @ Alex ai dreptul sa spui asta doar dupa ce l-ai incercat .

      Cat despre bike 17″ este cam mic daca fac doar o singura marime si nu stiu ce model de caseta au pus pe el dar ar putea pune un SunRace 11-42 T tot de 10 viteze in jur de 200 lei . In rest as vrea sa am ocazia sa dau o tura cu el .

    • @ Alex : baietii de la Pegas urmeaza trendurile actuale in materie de biciclete, usor cam scumpe dar tot nu vad care este problema ta.

      Din punctul meu de vedere astept sa vina pe piata cu o bicicleta performanta de xc.

  • Am avut Pegas in copilarie, as vrea si acum, dar avand in vedere ca narimea cadrului la Suprem e doar de 17″ imi este cam mic, avand 1.90 inaltime si o constitutie mai solida, daca ar face si cu 19″ sau 21″ ar fi ceva!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × two =