Acum citesti
Pivot Phoenix – bicicletă din carbon pentru DH la doar 14 kg

Corect, iată o bicicletă de downhill la doar 14 kg, însă care dispune şi de o echipare specială. Cadrul în sine, cu tot cu shock, are doar 3,67 kg. Bicicleta a fost lansată prima dată la Sea Otter 2014, iar acum o poţi găsi în magazine. Cadrul + shock poate fi cumpărat la preţul de 3.299 $. Există şi două echipări complete la preţurile de 5.499 $ şi 7.399 $. Bicicleta mai scumpă cântăreşte 15,19 kg cucerind astfel titlul de „cea mai uşoară bicicletă de DH de producţie”. Bicicleta prezentată în acest articol nu este disponibilă la vânzare în echiparea de aici însă cu siguranţă îţi arată potenţialul unor echipări care oferă o greutate finală şi mai mică faţă de cea oficială.

Pivot Phoenix Carbon 02

Iată care sunt reperele bicicletei Pivot Phoenix Carbon

– Suspensie dw-link 204mm
– Cadru complet din carbon ce dispune de tehnologia Pivot hollow box de turnare internă
– Roţi 27,5 inch
– Cadru în mărimile S, M, L si XL
– Headset opţional cu reglaj +/- .75 grade
– Rutare internă completă cu sistemul Pivot pentru porturile cablurilor
– Compatibilă cu tijă de şa reglabilă plus rutare internă
– Rulmenţi Enduro Max
– Shock spate Fox DHX RC4 Coil-Over
– Cadrul cântăreşte 3,2 kg (mărime mică + shock pe aer) sau 3,6 kg (mărime mică + shock pe arc)
– Echipare completă Shimano Saint, furcă Fox 40, anvelope Maxxis DH şi pedale – la 15,19 kg
– Protecţii din cauciuc pentru downtube şi basculă
– Montanţi carbon pentru ISCG-05
– Ax spate 157mm X 12mm
– Carcasă BB din carbon 107mm
– Montant din carbon frână spate 180mm

Un mod sigur de a renunţa la câteva grame este să treci de la shock-ul pe arc la cel pe aer. Aşa cum a făcut şi Pivot mulţumită echipării la care a folosit Fox Float X. Phoenix Carbon are o cursă spate de 204mm.

Pivot Phoenix Carbon 04

Profilul anvelopelor Maxxis este interesant. Încă nu sunt detalii suficiente la acest moment însă le-am mai vazut şi înainte. Cu toate astea nu se ştie dacă anvelopele prototip vor ajunge şi în producţie de masă.

Pivot Phoenix Carbon 13 Pivot Phoenix Carbon 16

Angrenajul din carbon RaceFace contribuie suplimentar la scăderea greutăţii bicicletei şi vine standard în echiparea Saint.

Pivot Phoenix Carbon 11

Pedalele HT sunt incredibil de subţiri. Au un corp din magneziu, de asemenea uşor şi un ax opţional din titan.

Pivot Phoenix Carbon 12

Pivot a colaborat cu WTB pentru şaua acestei biciclete. Scopul a fost obţinerea unei degajări mai mari pentru roată în aşa fel încât ţevile seatstay să aibă o lungime cât mai mică chiar dacă se folosesc roţi de 27,5.

Pivot Phoenix Carbon 08

Aceste gripuri DSP (DuraSoft Polymer) au doar 27 grame, adică mai nimic. Folosesc „lock tape” pe ambele părţi pentru a nu se roti.

Pivot Phoenix Carbon 10

Frânele Sram Guide sunt modelul următor după Avid Trail. Dispun de o construcţie cu 4 pistoane care oferă suficientă putere de frânare pentru a fi folosite la downhill.

Pivot Phoenix Carbon 14

Reynolds colaborează cu Pivot pentru a scoate pe piaţă un set nou de roţi de carbon pentru downhill. În acest moment acestea seamănă cu modelul Black Label AM 27.5 însă cu ceva modificări de layup al carbonului.

Pivot Phoenix Carbon 15 Pivot Phoenix Carbon 09 Pivot Phoenix Carbon 07 Pivot Phoenix Carbon 06 Pivot Phoenix Carbon 05 Pivot Phoenix Carbon 01

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − five =