Acum citesti
Raleigh devine din ce în ce mai competitiv cu noi modele de damă şi full suspension pentru 2015 la preţuri excelente

Ne bucurăm să vedem ca Raleigh a renăscut în ultimii ani, iar după cum merg lucrurile compania se pare că nu are de gând să se oprească. Bicicletele full suspension Raleigh Skarn sunt deja în producţie, iar preţurile vor fi între 2.500 şi 4.000 $. În plus Raleigh lansează şi un nou full suspension single pivot cu roţi de 27,5 inch cu un preţ de pornire de doar 1.000$. Există chiar şi mtb-uri de damă create cu ajutorul primit din partea profesionistelor Caroline Mani şi Courtney McFadden. Cu siguranţă Raleigh a fost ocupat în ultima vreme cu dezvoltarea câtorva modele de mtb de calitate care nu te vor împinge spre faliment.

În vreme ce prototipul full suspension Skarn a fost vedetă la Sea Otter, Raleigh dispune de o mulţime de noi mtb-uri cum ar fi Ziva Expert şi Comp de damă. Construite beneficiind de geometrie de damă şi roţi de 27,5 inch Ziva este o bicicletă pentru 2015 gata-de-concurs. Preţurile pornesc de la 1.500 $ cu varianta Expert care foloseşte acelaşi cadru din aliaj 6061 SL Custom butted, ca varianta Comp. Diferenţa se vede la echipare. Expert primeşte transmisie Sram X7 2×10 cu Type 2, frâne hidraulice Tektro Gemini şi o furcă Rockshox Recon Gold TH cu 100mm cursă. Greutatea bicicletei este de 11,6 kg.

©Earl Harper

Raleigh Ziva Comp este mai ieftină, doar 1000$ însă mai grea, 12,4 kg. Echiparea constă în Sram X5/X7, aceleaşi frâne hidraulice însă furcă RockShox XC30 SoloAir 100mm cu lockout. Ambele biciclete dispun de şei de damă, manşoane şi manete de frână.

©Earl Harper

Chiar daca au investit mult timp în dezvoltarea noului 29er Skarn, Raleigh recunoaşte că nu are de gând să reinventeze roata cu noul Kodiak. În schimb bicicleta este gândită în aşa fel încât să facă full suspension-ul accesibil cât mai multor ciclişti permiţându-le astfel să se dezvolte natural. Folosind un design simplu single pivot Raleigh a reuşit să aplice un preţ de doar 1.500$ pe noul Kodiak. Echiparea acestei biciclete este SRAM X5/X7, RockShox XC32/Monarch R. Şi mai ieftină este varianta cu echipare Shimano Altus/Acera 3×8, şi Suntour XCR 32/Raidon R, la doar 1000$. Ambele modele includ cadre din aluminiu pentru suspensii de 120mm şi prinderi thru axles faţă şi spate, ţevi head tube conice şi frâne hidraulice. Destul de impresionant pentru asemenea preţuri.

©Earl Harper ©Earl Harper

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + seven =